Ninja World

Powered by Forumotion™

Ninja World | Ekspedicija - Esau i Orzek

Započni avanturu!
Stvori legendarnog karaktera kog će igrači pamtiti godinama i postani najjači ninja u igri.
Tvoja avantura počinje sada!


Info
Uputsvo
RegisterJoin Discord
Ninja WorldLog in

Ninja World - Roleplay Card Game

new_releasesView posts since last visit account_boxView your posts chat_bubble_outlineView unanswered posts done_allassessment Top Users of the Dayassistant_photoTop Users of the Game deleteDelete Cookies

Ekspedicija - Esau i Orzek

Ekspedicija - Esau i Orzek G6iK1aR

Ovde započinju ekspediciju u nepoznato Esau i Orzek. Nažalost, Saburo je sišao na tren sa broda kako bi uzeo kiflice dok je Esau podizao sidro. Zadihan s rukama punim kiflica mogao je videti Crimson Onia kako otplovljava u zalazak sunca.

OBLAST 61


Početak ekspedicije!

Bilo je lepo poslepodnevno vreme. Talasi koji su divljali sa strane Shitoshi okeana su se konačno smirili, dozvoljavajući dalju eksploraciju kroz isti. Ustao sam sa ležaljke, govoreći

'Vreme je da krenemo momci!'

Ne primećujući da je jedan od članova posade u pekari safirnog ostrva. Sa mirnijim talasima i prijatnom atmosferom, bilo je vreme da se podigne sidro i spuste jedra.

1/8

Orzek je lezao na jednoj od lezaljki dok je sunce grijalo svojim prelepim zracima. Nikada nije uzivao ovoliko koliko sada uziva na ovom mestu. Odjednom Esau ustaje i govori im da treba da krenu.

U redu, ja sam spreman za polazak.

Primetio je da Saburo nije na brodu ali mislio je da je otisao da spava. Podigli su sidro, spustili jedra i krenuli su na put.

2/8

Crimson Oni se polako odmicao od Safirne obale sve dok nije pokupio vetar koji je krenuo da ga vuče sve dalje i dalje. Bio sam za kormilom, gledajući ostatak broda, primećivajući da nešto nedostaje..

U trenu sam se okrenuo, na šta sam video u daljini Sabura kako mrndža kiflice.

'E jebiga. que sera'

Mahnuo bih Saburu, a potom vratio pogled ka ostatku broda i horizontu.

3/8

Orzek se okrenuo oko sebe i video je kako Saburo u nekoj pekari krka kiflice. Nije mogao da vidi sa cim su ali je pretpostavio da su sa sirom. Ova slika mu je bila toliko smjesna da se smijao i dok je govorio.

E jebajga Saburo.

Mahnuo mu je u nadi da ce se sresti opet.

4/8

'Ništa druže. Ja pojma nemam kako da upravljam ovime tako da Saburo otpada'

Rekao bih kroz osmeh, ipak završih sa kompletnim strancem na brodu. Flaša Sakea je stajala na palubi pored kormila - nisam više bio siguran dal sam spakovao samo alkohol ili hranu al poslužiće

'Još jedno piće..?'

Upitao bih ga, malo odugovlačeći pošto ipak nisam znao njegovo ime još

5/8

Orzek se nasmejao na Esauove reci jer ova situacija je bila bas komicna, trebalo ih je biti troje na brodu a sada ih je samo dvoje.

Nakon toga ga je Esau ponudio picem i tada je Orzek shvatio da se jos nije predstavio.


Da, naravno da zelim pice. Inace nisam ti se predstavio ja se zovem Orzek Uchiha.

Rece to pa krenu da pije sake koji je bio ispred njega.

6/8

'Esau Armani. Drago ti je.'

Na šta su nazdravili.

Narednih nekoliko sati proveli su čavrljajući po palubi i eventualno bi promenili kurs za koji stepen kako bi održavali predvidjenu rutu. Koliko god bilo lako okretati kormilo, orijentacija na moru nije bila baš najbistrija stvar za obojicu.

7/8

Dok su se odmarali Orzak je primetio neku siluetu u daljini pa je to odmah pokazao Esauu.

Vidi ispred nas ima nesta! Samo ne vidim tacno sta je to.

Daj gas da sto pre stignemo do tamo.


Rece to pa saceka da se dovoljno priblize da vidi sta je to.

8/8

The member 'Orzek' has done the following action : #RP-OPCIJE


'Destiny Tides' :
Ekspedicija - Esau i Orzek #world377 Ekspedicija - Esau i Orzek #world377

OBLAST 10Približili smo se zelenkastom ostrvu. Ništa specijalno, ali za početak espedicije valjalo bi da se istraži. Uzvikujem Orzaku dok se približavamo

'Spuštaj sidro!'

Na šta otrčavam i pomažem mu. Brod staje nedaleko od ostrva a Orzek i ja uskačemo u vodu i nastavljamo ka njemu.

Destiny Tides


Daleko, duboko u vodama zaboravljenog okeana, skriveno leži staro selo Shiwatsumo. Njegove prašnjave ulice i oronule kolibe govore priču o jednom davnom vremenu. Seljani tumaraju po selu, držeći se za glavu i stenjući od bola. Niti jedan lekar nije uspeo da pronađe lek za njihovu boljku, a šapat prolazi kroz noć kao zagonetka.

"U magli svitanja, polja su crvena,
Boli glava svima, bez imalo stida.
Gde latica žari i poput krvi cveta,
U Shiwatsumo selo bolest se šeta.

Nema leka, nema spasa,
Dok se tajna ne otkrije stasa."

Odgonetnite šta seljane muči, otkrijte lek, i bićete bogato nagrađeni.

Jedva su nosili svo ono blago koje su im dali seljani ali su nekako stigli do broda i popeli se. Digli su sidro i polako krenuli dalje od ostrva na kom su upravo bili. Ostavili su blago po strani i nastavili svoj put.

Pa to je bilo lepo obavljeno Esau, nikad se ne bih toga setio.


1/8

'Zahvaljujem se'

Rekao bih dok sam pokušavao da iscedim poslednju trunku soli iz moje tropske košulje. Blago koje smo dobili nije bilo neka raskoš, al dovoljno da zadovolji i motiviše nas za dalji put. Prilegao sam na ležaljku pored kormila, odmarajući malo dok je brod lagano nastavio dalje kroz okean.

2/8

Oboje su legli na lezaljku nakon sto su se fino osusili od vode koja je bila bas slana. Orzek je mislio da je sada najbolje malo otici u horizontalu i odmoriti se dok ne naidju na nesta novo na njihovom putu. Bas zbog toga je zaklopio oci u nadi da ce zaspati.


3/8

Orzekovu taktiku sam primenio i ja. Dremao bih periodično - malo po malo kako bih nadoknadio nesanicu od prethodne večeri. Ljuljanje broda bi me probudilo kad tad na šta bih pogledao dal ima nešto na vidiku a potom ubrzo zadzonjao nazad u kratak san. Sati i sati su prolazili, delovalo je kao da se ovaj put neće nikada završiti - kao da idemo u beskonačnost.

4/8

Orzek nije mogao da dobije posten san zbog toga sto je on bio blizu ograde broda pa ga je pomalo zapljuskivala voda. Kad bi se tako probudio pogledao bi da li ima nesta na vidiku ako nema nista vratio bi se da spava i sve tako.

5/8

Još jedan dan se polako završavao na Crimson Oniu. Pored čestih spavanjaca i još češćih koktela - sam nedostatak neke zanimacije uticalo je i na Orzeka i na mene. S druge strane, mir i tišina, prijatan povetarac i jako sunce prijali su Esauu. Taman da navatam neki ten što bi se reklo.

#card8

Novo jutro sviće uz sex on the beach.

6/8

Odjednom ga je tako probudila morska voda koja je padala na palubu broda. Kada je ustao video je da ima nesta ispred njih pa je to rekao Esauu.

Ej vidi opet je nesta ispred nas.

Rece te saceka da se priblize tome.

7/8

OBLAST 6Izgleda da nam nije ponestalo sreće. U horizontu mogao sam videti da prilazimo nečemu. Zaokrenuo bih kormilo kako ne bi direkt išli na masu i slupali se. Kako smo polako prilazili, živnuo sam malo, spreman za dalju avanturu.

Prilaženje masi otkriva nam..

The member 'Esau' has done the following action : #RP-OPCIJE


'Destiny Tides' :
Ekspedicija - Esau i Orzek #world379 Ekspedicija - Esau i Orzek #world376

OBLAST 6


'Pripremi se Orzek'

Rekao sam mu sa osmehom, Izgleda da smo naleteli na piratsku bazu. Nisam se plašio kriminala, ipak nalazio sam se na vrhu poternice. Usidrili smo brod, sakrivajući naš plen u nekoliko buradi ispod palube za nedaj bože. Zajedno sa Orzekom silazimo sa broda i idemo na piratsko ostrvo.

Dosli su ispred ostrva koje je licilo kao da krije piratsku bazu u njemu. Zajedno su sisli sa broda nakon sto su sakrili plen koji su malopre dobili od seljana sa prvog ostrva. Sisli su i hodali su ne bi li nasli nesta zanimljivo.

Orzek je dosao nazad do njihovog broda, malo se zagledao u prelepa crvena jedra a tek onda se popeo. Kada se popeo odlucio je gledati sa palube sta se desava na ostrvu ali mu nije uspevalo zbog drveca koji mu prekrivaju pogled.

Gracioznim skokom završio bih nazad na palubi broda. Razočarenje je jedina emocija koja se mogla videti na mojoj faci trenutno. Bez neke preterane priče, rekao sam Orzeku

'Ćorak. Diži sidro'

Na šta on kreće da diže sidro, a ja spuštam jedra. Brod opet kreće na daleke pute.

1/8

Kada se Esau vratio na palubu njegovo lice je govorilo da je ovo ostrvo bilo samo tracenje vremena. Orzek je na njegove reci brzo odgovorio.

Evo odmah.

Te je nakon toga i uradio to sto mu je Esau rekao da uradi. Zatim su se uputili ka novom smeru u nadi da ce naci nesta zanimljivo.

2/8

Nakon skorašnjeg neuspeha, da ne kažem četiri, vraćam se u svoju ležaljku sa čašicom duple tekile. Život na moru je bio lagodan, posebno kad se nisam borio s piratima. Svež, slan vetar bi duvao kroz moju kosu dok bih ja naslonio noge na kormilo, upravljajući ga tek tek da ne skrenemo s kursa.

3/8

Orzek je primetio da je nastala neprijatna tisina na palubi njihovog broda te je odlucio da tu tisinu prekine i da upita Esaua sta se desilo na tom ostrvu.

Nisi mi rekao sta se desilo na onom ostrvu. Sto si se tako dugo zadrzao?

4/8

'Bio sam napadnut. Njih petnaest.. šesnaest, ne znam ni sam'

Uzeo bih pauzu za jedan brzi gutljaj

'Ukratko, draža im je bila cena na mojoj glavi nego njihov sopstveni život'

Činjenica je bila da sam bio jedan od pretnji ka novom svetu, al to ne znači da sam u srži svega bio negativac.

5/8

Na Esauove reci Orzek nije bio mnogo iznenadjen ipak takvih ljudi je najvise na ovom svetu. Svi zele da ubiju ninje sa vrha bounty liste.

Prava steta. Nadao sam se da ces naci nesta tamo.

Rece to te leze na lezaljku u nadi da se malo odmori posto je do sada stojao na strazi.

6/8

'Bilo je praznih kočega, ali sve u svemu ništa vredno našeg vremena. Mislim da je pravi bio izbor što si se vratio na brod'

Izležavali bi se ko kojekakvi crnogorci iliti kako bi se to na ninja worldu reklo - članovi sela skrivenom u baru. Po nekoj ličnoj proceni, dovoljno smo proputovali u poslednjih nekoliko sati, bilo je vreme da na nešto naletimo.

7/8

OBLAST 11Dok su se izlezavali Orzek je primetio da se nesta ponovo nalazi ispred njih te je odmah ustao i obavestio Esaua o tome.

Hej eno necega na horizontu!

Rece to te saceka da se dovoljno priblize da vide sta je to.

8/8

The member 'Orzek' has done the following action : #RP-OPCIJE


'Destiny Tides' :
Ekspedicija - Esau i Orzek #world381 Ekspedicija - Esau i Orzek #world382

OBLAST 11Priblizili su se dovoljno da bi videli da je to ostrvo sa vulkanom na njemu. Orzek je bio bas uzbudjen posto do sada nikada nije video vulkan uzivo.

Spustaj sidro!

Povika on te su sisli sa broda i krenuli da plivaju ka tom ostrvu.

Destiny Tides


Ostrvo Zurat nalazi se u surovim vodama Shitoshi okeana. Ovo nenaseljeno vulkansko ostrvo karakterišu strme crne litice koje se obrušavaju u tamne dubine okeana. Gusta džungla prekriva veći deo ostrva, skrivajući endemske vrste u svojim dubinama. Aktivni vulkan u središtu ostrva često izbacuje pepeo, dodajući dramatičnu notu već mističnom ambijentu. Zurat je mesto nedirnute prirode, izazovno i opasno, privlačno za ninje i pirate željne otkrića.

Na ovom ostrvo nalaze se dijamanti vulkanskog porekla. Nemate informaciju o njihovoj vrednosti, ali ih možete kopati. Da dodjete do meste gde su u pepelu zakopani potreban je 1 post. Da se vratite do broda potrebno je takodje 1 post.

Kopanje dijamanata zahteva 1 post pri čemu ste na mestu aktivnog vulkana. Kopati čime stignete, rukama mačevima itd medjutim za svaki iskopani dijamant bacate kockicu 6. Ako na kockici dobijete 1 : AKTIVIRA SE VULKAN.

Vulkan: Svakim potezom mu se povećava zagarantovani za 500 i damage za 500. Ova lava i pepeo imaju identične karakterstike napada od čiste chakre. Prvi potez damage je 500 i 500 zagarantovani drugi 1000dmg 1000 zagarantovani i tako redom.

Iskopane dijamante možete prodati na prvom Green Island na koje naidjete koje ima selo.

Brzim slajdom sa vulkana ubrzo su se spustili s istog i došli do broda. Kako sam ja prvi stigao do broda, odma sam krenuo sa podizanjem jedra dok se Orzek penjao i spuštao jedra. Lava s vulkana je polako stizala do plaže, ali na kraju uspeli smo da izbegnemo reku s tri komada dijamanata.

1/8

Na svu srecu stigli su zivi i zdravi na brod i nastavili su sa putovanjem po okeanu. Orzek je odmah legao na lezaljku a zatim je izvadio dijamant iz svog dzepa i bacio ga je Esauu.

Drzi, kod tebe je sigurnije.

2/8

Uhvatio sam dijamant i zahvalno sam klimnuo glavu Orzeku. Uh šta bi im radio sad. Okačio bi ih sebi oko vrata ili bi ih poslao na preradu da namestim dijamantske Armani dugmiće. Kako bi to samo lepo izgledalo.

Nastavio bih da sanjarim dok smo nastavili sa plovidbom dalje.

3/8

Dok je lezao Orzek je pridremao ipak je bio umoran od svega sto su taj dan radili. Takodje trebaju idalje putovati i mora biti spreman na sve sto moze da se desi na tom putu. Razmisljao je o tome sta ce raditi kada se vrati kuci nakon ove ekspedicije.

4/8

Lenčareći, pogledao bih u pravcu Orzaka, gledajući ga kako leži. U momentu radoznalosti, pitao sam ga

'Odakle si Orzače?'

Nije da mi je bilo na vrhu liste prioriteta informacija, al bilo bi lepo da se malo bolje upoznamo, budući da ćemo provoditi nedelje i nedelje na ovome brodu zajedno.

5/8

Orzek nije navikao da ga ljudi pitaju ovakva pitanja pa je zbog toga morao prvo malo da razmisli sta ce reci pa tek onda da kaze.

Ja sam iz daleke zemlje sa juga, odakle sam ja vladaju lopovluk i razne mafije koje zele sve za sebe. Ja sam zbog toga odlucio da odem daleko odatle i da zapocnem novi zivot.

Orzek otvori jedno oko te pogleda Esaua i rece.

A ti?

6/8

Na tren bih i ja razmislio. Poslednjih ne znam koliko godina sam proveo lutajući svetom i cementiranjem svoga puta.

'Kad bolje razmislim, nemam ni ja baš neko jako poreklo. Uglavnom sam kao mali putovao levo i desno sa svojim dedom. Moglo bi se reči da sam član slobodnog sveta'

Odmarao se još koji tren, mogao je uvideti kako prilazimo crnoj masi na horizontu.

7/8

OBLAST 7Orzek se nasmejao u sebi na Esauove reci ali nije bilo vremena za smeh jer ispred njih je opet neka crna silueta na koju ce oni verovatno da sidju. Ustao je i priblizio se ogradi ne bi li mogao videti sta je ispred njih.

The member 'Orzek' has done the following action : #RP-OPCIJE


'Destiny Tides' :
Ekspedicija - Esau i Orzek #world379 Ekspedicija - Esau i Orzek #world381

OBLAST 7Konacno su se priblizi dovoljno blizu da vide da je to ostrvo prepuno drveca i visokih stabala, kao mala dzungla na okeanu. Spustili su sidro, podigli jedra a zatim su sisli sa broda i krenuli su da plivaju ka ostrvu.

Destiny TidesPrilazite do ostrva prepunjenog dzinovskim i običnim stablima raznih četinara. Toliko guste šume onemogućuju da se sagleda išta od ostrva. Ono sadrži drevne i misteriozne tajne. Naziv ovog ostrva je Gaja.

Ako se zaputite na ostrvo dobićete informacije u šta ste se upustili.

Tuzan zbog svog gubitka Orzek se polako penje na brod, dize sidro i spusta jedra. Zatim se uputio u novoj direkciji u nadi da ce sledece ostrvo biti bolje od proslog. Legao je na lezaljku ne bi li se malo odmorio od duge setnje.

1/8

Dok je brod plovio mirnim morem, Orzek je gledao u daljinu, pokusavajuci da pronađe novu svrhu. Sunce je polako zalazilo, bojeci nebo u nijanse narandzaste i ljubicaste. Tisina je bila samo prekidana laganim sumom talasa koji su milovali brod. Orzek je osetio kako mu se srce smiruje.

2/8

Kroz sumrak, brod je klizio ka nepoznatom horizontu, nosivsi Orzeka ka novom pocetku. Vetar mu je mazio lice dok je lezao na lezaljci, slusajuci zvukove okeana koji su postajali sve tisi kako se noc spustala. Misli su mu lutale, trazeci odgovore na pitanja koja su ga mucila. Ocekivanja su bila niska, ali nada je tinjala u njegovom srcu poput malog plamena koji se nije gasio.

3/8

U dubokoj noci, Orzek je bio okruzen samo zvezdama i tisinom. Svetlucanje zvezda nadahnjivalo ga je da sanja vece snove i da veruje u bolje sutra. Osecao je neobjasnjivu energiju kako pulsira kroz svoje bice, podsticuci ga da nastavi dalje, bez obzira na izazove koji ga cekaju. Trenutak je bio njegov, iako se cinilo da pripada samo beskraju okeana.

4/8