Ninja World

Powered by Forumotion™

Ninja World | Ekspedicija - Matsuda i Wertzuir

Započni avanturu!
Stvori legendarnog karaktera kog će igrači pamtiti godinama i postani najjači ninja u igri.
Tvoja avantura počinje sada!


Info
Uputsvo
RegisterJoin Discord
Ninja WorldLog in

Ninja World - Roleplay Card Game

new_releasesView posts since last visit account_boxView your posts chat_bubble_outlineView unanswered posts done_allassessment Top Users of the Dayassistant_photoTop Users of the Game deleteDelete Cookies

Ekspedicija - Matsuda i Wertzuir

Ekspedicija - Matsuda i Wertzuir Images?q=tbn:ANd9GcT85FgLBssXrC97OVRW0dH6agwsdcVK8l0tYmTGWsrIwxxKHWwKMdhJRdp9W0IyzRlO-SY&usqp=CAU

Početak ekspedicije Matsude i Wertzuira ka Shitoshi okeanu,jednom od najopasnijih okeana u celom svetu zbog svojih priča koje kruze svetom već dug niz godina.Samo se najhrabriji smeju usuditi doći u ovaj neistrazeni okean izgubljenih.

Posle kupovine našeg prvog broda Wertzuir i ja smo se upustili u našu prvu avanturu kao tim.To je ekspedicija ka Shitoshi okenu (okeanu izgubljenih) gde se dešavaju veoma čudne stvari.

Postoje drevni zapisi u kojima su zapisani slučajevi gde su se vešte ninje vraćale sa sasvim drugim sposobnostima.Mada mene to ne plaši već zelim otići tamo i videti kakve su te čudne i jezive pojave.

Vetar je bio dovoljno jak da idemo malo brze nego sto bi ovaj brod uobičajeno išao.Jedra nisu bila skorz spuštena ali smo išli tako brzo kao da jesu.Na nebu se nalazilo nekoliko belih oblaka što nije bilo znak za opasnost od neke vremenske npogode.

U daljini se samo naziralo plavo prostrano more iz kod su povremeno iskakali kitovi,delfini pa čak i neke ajkule.Šta više ovaj put do Shitoshi okeana je bio dosta umirujuć i opuštajuć.

Oblast 49Polako ali postepeno vetar je bio sve jači,a i mi smo postajali brzi,te sam povikao Wertzuiru da spusti jedra do kraja kako bi smo uhvatili ovaj nalet vetra te tako da stignemo brze do naše konačne destinacije.Uspešno smo uhvatili jak nalet i skoro kao da smo poleteli koliko smo brzo išli.

Za kormilom je bilo tako lagano jer nisam skoro ništa morao da radim,kompas je bio usmeren ka istoku tamo gde trebamo ići,jedra spuštena kako i trebaju biti, praktično da Wertzuir i ja ne radimo ništa već smo pustili da nas sam brod odvede do okeana.

Oblast 50Vetar je svakog trenutka postajao jači,jedra su se tako viorila da je izgledalo kao da će vetar probiti kroz jedra.Zbog velike brzine i talasa koji su zapljuskivali,brod je počeo da menja pravac,te sam brzo otrčao do kormila i okrenuo ga oštro na desno dok je Wertzuir skupljao jedra kako bi smo smanjili brzinu da ga lakše vratimo na tačan smer.

Posle malo mučenja oko vraćanja broda na tačan pravac,otišao sam sa strane i seo na ivicu broda te gledao kretanje oblaka.Po mojoj proceni ne bi trebalo doći do neke velike oluje ali je mouća kiša sa jakim vetrom,mozda čak jačim od onog malopre.Za sada vetar je smanjivao svoju jačinu te smo samim tim i mi pomalo usporavali.

Oblast 51Vetar se skoro nije ni osećao pa smo morali da skupimo jedra do kraja te da se oslonimo na morske struje da nas odvedu tamo ge i treba.Posle nekoliko minuta čekanja nekog naleta vetra u daljini sam video veoma crne oblake kako idu ka nama.

To je ona kiša o kojoj sam mislio da će je biti.Odjednom se sve smrači i krenu jak pljusak a i jak vetar.Nismo smeli dopustiti da propustimo ovakav vetar.Wertzuir je spustio sva jedra dok sam ja upravljao kormilom i gledao u kompas.
Oštro levoo!
Blago desno!


Scene su izgledale kao iz neke nestvarne priče.

Već duze od 20 minuta smo zaglavljeni u ovoj nestvarnoj oluji.Mislio sam da će ovo biti samo neka kiša i jak vetar ali zapravo to je bila veoma jaka oluja,talasi su postajali veći,munje su udarale u more,padala je jaka kiša,duvao ozbiljan vetar.

Išli smo velikom brzinom zbog vetra ali je bilo dosta teško i komplikovano uspustaviti pravac gde trebamo ići,jer se kompas samo okretao zbog oluje,pa smo morali da se oslonimo na naša čula.

Oblast 52
Svojim čulima sam verovao nego rodjenim očima te sam na osnovu njih upravljao kormilom dok sam Wertzuiru prepustio jedra.Oluja se postepeno smanjivala ali je jos uvek bila ozbiljna.


Jedra na levu stranu!

Povikao sam dok sam se borio sa kormilom i ovim talasima

Oluja mi je delovala kao da se sve više udaljavala,kiša je prestala ali su vetar i talasi bili jaki.Pratio sam svoja čula sve dok jednom nisam pogledao na kompas koji se vratio u normalu te sam povikao:

Jedra oštro levo!Kormilo desno!

Sada kada se kompas popravio sve je bilo lakše samo smo pratili vetar ka našoj destinaciji.

Kako se oluja smanjila i kisa je prestala ali talasi su bili jaki nisam imao izbora te sam otisao do jedra i brzo okrenuo ulevo i Matsuba se vratio na kormilo i okrenuo udesno i borili smos e protiv talasa a vetar nam je davao brzinu.U tom momentu naisao veliki talas:

Spremi se dolazi veliki talas!!

Govoreci glasno se spremio.Cim je brod udario u talas brod je blago poleteo te i mi sa njim i stvari te je brod poceo da pada polako u momentu kad smo sleteli malo je vode uslo u brod.

Uzeo sam kofu koja je bila na brodu i poceo sam da izbacujem vodu sa broda sto brze da nebi potonuli proslo je nekih 8 minuta kako je vodu izbacivao ali je sve bilo isto kao da je od nekud voda izlazila.Otisao je da pogleda oko broda gde voda ulazi nakon 5 minuta je nasao i to je bila pukotina mala rupa verovatno od sletanja te je brzo otisao da nadje nesto da pokrije to i naso je daske i cekic i eksere.Te je uzeo dasku i naslonio na dupu i eksker na dasku i poceo je da udara u eksere posle 3 minuta je uspeo da popravi te se vratio nazad da ostavi stvari i seo je i drzao se da ne ispadne vetar je po malo slabio ako talasi ali je opet bilo pre opasno da se opustim.

Wertzuiree!

Povikao sam glasno kada sam video kako nam se talas veliki razmera priblizava sa naše leve strane.Ovo je mozda najveći talas koji sam ikada video,samim tim su nam šanse da ga izbegnemo male.

Posle malo razmišljanja jedini način da izbegnemo ovo čudo je da surfujemo na njemu i tako prodjemo kroz njega.To je veoma rizičan poduhvat ali nam nista drugo ne preostaje.


Wertzuiree jedra u desno!

Povikao sam dok sam kormilo okrenuo na stranu velikog talasa.

Cujevsi Matsubu da ide talas ka nama odma dotrcao do jedra i okrenuo ga udesno nadajcui se da necemo nastradati kako smo plovili malo smo izasli iz dela gde talas udara ali je bio veliki tako da nismo imali nikakve sanse da ga izbegnemo pripremili smo se za najogre

Ovo sto sada budemo uradili će biti zapisano u knjigama,a to je da ce ovaj brod probiti ovaj masivan talas.Popeli smo se na talas i nastavljali smo na gore kako bi smo ga probili sa strane i samim tim ublazili udar.

Skupljali smo veću brzinu,a brod samo što se nije prevrnuo.Čekao sam savršen trenutak da kormilo okrenem oštro ulevo kako bi smo prošli kroz talas.


Sad!
Drzi se Wertzuire!

U momentu kad je talas dolazio Wertzuir se drzao za kanap od jedra sto jace da nebi ispao sa broda.U tom momentu se pitao sta je najgore sto se moze desiti jedino da brod potone ili da se prevrene nije bio siguran te se trgnuo i video talas kako ide ka njima direktno.

Krećemoo!

Svom brzinom smo sa nakrivljenim brodom krenuli da se probijemo kroz ovaj gigantski talas.Momenat pre nego smo se probili sa se zapitao sta ako ovo ne uspe.

Polećemoo!!

Probili smo se kroz talas i poleteli smo.Takva scena je izgledala veoma nestvarno,brod koji leti definitivno smo prvi koji su ovo uradili u istoriji.Sada nam je ostalo da se molimo da sletimo živi.

U momentu leta pocelo je sve da lebdi ja i Matsuba ali brod ima da udari bas jako te Wertzuir je legao na brod i opustio telo da bi ublazio pad i tako da nebi bio povredjen.U momentu pada jaka slia je stiskala moje telo od pada sa Matsubom ne znam sta se desilo jer nisam mogao da mrdnem glavu u tom trenutku.

Razmišljao sam da iskočim pravo u vodu,ali za to su bile male šanse da prezivim jer bi me morske struje odmah odnele,a i nisam baš mogao da se pomeram u tom trenutku.Pada li smo sve brze i brze sve dok nismo udarili.

Oko nas se podiglo toliko vode koja nas je zamalo potopila.Iznenadjen sam bio kada smo čitavi sleteli,samo sam se nasmejao pogledao u Wertzuira i rekao:


Znao sam da će mo preziveti.

Nakon jakog talasa sam ustao i pogledao u Matsubu:

Phew dobro je ali ovo je bili pre opasno.

Govoreci to je namestio jedra gde ide i vetar da dobiju na brzini.Te je seo da se odmori od napetosti:

Nista idemo dalje pa sta naleti.

Oblast 10Posle nekog vremena i proletanja kroz onaj strašno veliki talas,konačno smo zašli u Šhitoshi okean koji nam je bio krajnji cilj naše plovidbe kako bi smo istrazili koliko neverovatnih i nestvarnih stvari se dešava u ovom okeanu.Nastavili smo mirno da plovimo bez ikakvih vremenskih nepogoda,šta više je bilo dosta mirno.Sirova Snaga
Naleteli smo na Shitoshi okean gde smo trebali i da odplovimo.Bilo je poprilicno mirno vedro nebo i delimican povetarac koji mi je prijao.Odlucio sam da sidjem da vidim unutar broda da li ima nekih ostecena.Nisam primetio nikakva ostecena tako da sam seo dole i poceo razmisljati sta da radi jer je bilo dosadno.

Plovidba ovim okeanom je bila sve dosadnija i dosadnije jer do sada nisam video nista sto bi mi privuklo pažnju na primer neko morsko čudovište ili slično,već samo voda koja je bila slična kao i običan okean,skoro nista nije bilo neobično počeo sam sumnjati u one priče koje su kruzile kopnom o ovom okeanu.Sirova Snaga
The member 'Matsuda' has done the following action : #RP-OPCIJE


'Destiny Tides' :
Ekspedicija - Matsuda i Wertzuir #world376 Ekspedicija - Matsuda i Wertzuir #world376

Proslo je 20 minuta i Wertzuir je odlucio da se popne da vidi kakva je situacija i sta radi matsuba.Videvsi njega da upravlja kormilom ja sam pogledao unaokolo sta se nalazi oko nas.

Gledajcui unaokolo je video neki nasukani brod gledajcui u njega je rekao:

Matsuba mislim da vidim nesto a to je nasukani brod hoces da ga istrazimo?

Upita Wertzuir cekajuci Matsubin odgovor.

Prolazilo je vreme koje je bilo ispunjeno dosadom nista se nije uzbudljivo desavalo sve dok jednom Wertzuir nije rekao da je ugleao neki nasukani brod.Konačno se nešto desilo,mislim da bi trebali da ga istrazimo mozda ima nekog blaga na njemu.

Moze,idemo da istrazimo taj brod.Sirova Snaga

Destiny TidesDolazite do olupine broda "Takaomi". U olupini nalazi se 6 kovčega sa blagom.

Opcije istraživanja olupine:
1:
Možete uskočiti u nemirno more i zaroniti ako želite da istražite brod. So iz ove vode vam u potpunosti neutrališe chakru. Da bi proverili da li ima blaga u svaki kovčeg (jedan po jedan otvarate) radite opciju uspeh neuspeh. Svaki chest ima 10 tokena i 20000ryo ako dobijete uspeh na njega. Ako dobijete 3  ili više neuspeha pojaviće se morska neman da odvuče jednog od vas u pod vodu.

2: Možete pucati topovima na olupinu nadajući se da će blago isplivati. Olupina ima 15000hp. Ako uništite hp ove olupine isplivaće 20 tokena i 35000ryo.

Posle dosta muke kako bi smo pokupili svo blago sa one olupine nsukanog broda, seo sam pored kormila na klupu malo odmarajuci kako bih imao više snage za dalju plovidbu ovim okeanom jer ko zna kako ce se dalje odvijati ova naša moreplovska pustolovina. Ustajem kada se i Wertzuir popeo na bro i okrećem kormilo dok on spušta jedra i krećemo dalje.Sirova Snaga
Odmarajuci neko vreme sam odlucio da otvorim kovceg kako sam ga otvorio bilo je dosta blaga cak i jedna zastava koja je izgledalo ovako:

Ekspedicija - Matsuda i Wertzuir Yin-yang-white-flag-std

Veoma interesantna zastava pogotvo za nas hyuge.Nasmeje se te kaze Matsubi:

Izgleda da je ovo bilo mozda hyuga clanovi koji su bili pirati.

Te uzima zastavu i te se penje gore na vrh jedra te ga kaci te se spusta i gleda gore u zastavu i izgelda dobro.Dok smo plovili primetio sam kako Wertzuir drzi neku zastavu za koju mi je rekao da liči na hyuga klan što je i bila istina,verovatno je pripadala mom dedi dok je još plovio  jer je imao istu ovakvu zastavu.

Veoma zanimljiva zastava,podseća me na vreme kada mi je deda prvi put pokazao.

Naslonio sam se na ivicu broda i gledao u nebo dok sam seprisećao svih tih trenutaka sa svojim dedom.Sirova Snaga

Oblast 11Gledajuci zastavu sam spustio glavu ka moru i seo i gledao more i usput sam se odmarao:

Nisam znao da ti je deda bio pirat.

Govoreci to je Wertzuir gledao u more i uzivao u pogledu i razmisljao sta da rade dalje i gde.

Onako zamišljen sam se trznuo kada mi je Wertzuir postavio pitanje vezano za mog dedu.

Pa da bio je pirat,ali to je bilo davno.

Rekavši mu samo sa se okrenuo i otišao do kormila kako bih ga uputio na dobar smer,a Wertzuir je pomerio jedra kako bi smo dobili više brzine te naišli na nešto novo i nadam se zanimljivo.Sirova Snaga
Namestajuci jedra  za bolju brzinu posle toga sam otisao da vidim sta ima uzeo sam dvogled i gledao sta ima na daljini.Posle nekog vremena sam naleteo na nesto na neka dva ostrva na daljini i reko:

Imamo nesto na daljini.

Govoreci to sam gledao da se uverim da li su to ostrva ili nesto drugo.

The member 'Wertzuir' has done the following action : #RP-OPCIJE


'Destiny Tides' :
Ekspedicija - Matsuda i Wertzuir #world377 Ekspedicija - Matsuda i Wertzuir #world376

U daljini su se nalazile neka ostrva,kada smo se priblizili ispostavilo se da je to bilo neko ostrvo i ponovo neka olupina broda.Ovaj put bih zeleo da posetim to ostrvo stoga sam Wertzuiru rekao:

Spuštaj sidro blizu ostrva.

Spustili smo sidro i spremili se da izadjemo na to ostrvo.Sirova Snaga

Destiny TidesNa zabačenom ostrvu usred Shitoshi okeana, nalazi se selo Tsurugami. Opkoljeno beskrajnim morem i visokim liticama, selo izgleda mirno i spokojno. Ipak, stanovnici su neprestano nemirni, hodaju kao u snu, nesvesni sveta oko sebe.

Stanovnici svakog dana izlaze na obalu i zure u horizont, potpuno obuzeti nečim nevidljivim. Svake noći, iz mora dopire melodija koja uspavljuje njihove duše, uvlačeći ih u začarani san.

Zadatak:
Saznajte šta uspavljuje meštane sela Tsurugami i oslobodite ih začaranog sna.

Stigli smo na brod pa smo zaplovili dalje ka horizontu kako bi smo našli nešto kao ovo ostrvo.Putovali smo,a ja sam sve vreme sedeo i razmišljao o svim onim ljudima i onoj čudno umirujućoj melodiji,ali dobro nismo imali previše vremena da ostajemo tamo da otkrijemo sta je to bilo.Nadam se da će biti dosta zanimljivih stvari koje se jos trebaju otkriti.Sirova Snaga
Seo sam na brod i razmisljao o tom ostrvu sta bi to moglo biti i da ce ti ljudi ziveti zauvek u toj melodiji i umreti:

Kako mi je krivo sto nisam mogao ista da uradim makar pokusao da pomognem to ne deluje.

Govoreci to smoreno je gledao u nebo smoren.

Čuvši kako Wertzuir nešto priča dok je gledao u nebo,prišao sam mu i rekao da mi tu nismo mogli ništa,pokušali smo ali jednostavno nismo uspeali,a i nismo imali vremena za takve stvari.Naslonio sam se na ivicu broda pogledavši u more video sam neke delfine kako u daljini iskaču iz vode.Sirova Snaga

Oblast 12Gledao sam nebo neko vreme video sam laste kako lete ka supratnom pravcu od naseg broda te sam ustao i gledao napred nije bilo niceg samo malo oblaka kako se krece u supratnu stranu sto znaci da ce biti oluja:


Ekspedicija - Matsuda i Wertzuir 1

Ocekuj oluju ali je nece biti uskoro.

Izgleda da i on zna kako prepoznati naznake dolaska oluje.U pravu je nebi trebala skoro da stigne dovde tako da smo bezbedni jos neko vreme.Sve je bilo tako dosadno,nista se nije dešavalo što bi me moglo bar malo uzbuditi ali dobro sta je tu je.Jedva sam čekao da stignemo o sledećeg ostrava i da vidimo sta tamo ima.Sirova Snaga
Proslo je neko vreme gledajuci u nebo sam spustio glavu ka moru i video sam na kraj oka nesto uzeo sam dvogled i video nesto nisam mogao to da prepozanm:

Vidim nesto na daljini okreni levo!

Govoreci to je gledao i cekao da se priblize da bi mogao da prepozna sta je to.

The member 'Wertzuir' has done the following action : #RP-OPCIJE


'Destiny Tides' :
Ekspedicija - Matsuda i Wertzuir #world375 Ekspedicija - Matsuda i Wertzuir #world379

Dok je bilo onako dosadno bez ikakvih uzbudjenja,u daljini sam primetio neko ostrvo koje je bilo prekriveno ledom.Osetio sam veliko uzbudjenje kada sam video da smo konačo došli do novog ostrva na kome će nadam se biti veoma zanimljivo.Sirova Snaga

Destiny TidesBrodom se približava zaledenom ostrvu Juniper. U daljini na ostrvu vidite svetlost i seljane kako vam mašu i zovu u pomoć. U njihovim surovim uslovima za život bilo šta je dobrodošlo. Da bi dobili nagradu od ostrva (seljana) treba da dodjete do njih. Da bi došli do njih jedini prolaz je kroz ledenu pećinu koja je sa jedne strane otvorena ka Shitoshi okeanu a sa druge strane ka selu.

Da bi došli do sela potrebno je po 5 postova.

Opcija 1 - Pucate topovima na ledenice koje vise sa plafona pećine. Ledenice imaju 12000hp.

Opcija 2- Ne pucate u ledenice već idete pešice ovih 5 postova do sela kroz pećinu. Svaki potez bacate uspeh neuspeh da li će se neka ledenica odlomiti i pasti vam na glavu (250hp). Ova pećina je jedan deo dana pod vodom tako da je puna soli iz okeana i ima isti efekat negacije tehnika.

Ne zaboravite da svaki potez na ovom ostrvu gubite 50hp od hladnoce. Kada dodjete u selo ovaj efekat će prestati.

Uspesno smo prosli pecinu i izasli iz nje i otisli dalje od ostrva i bilo je toplije.Za to vreme mi je bilo bolje jer sam se ugrejao te smo poceli da se krecemo severno od ostrva ka nepoznatom delu okeana.Za to vreme sam pojeo nesto sto mi je bilo u torbi ponudio sam seljane ali nisu hteli te sam nastavio sa jelom i gledao okean.

Sada kada smo napokon na toplijem mestu bilo je dosta lakse upravljati ovim brodom jer skoro nisam morao nista da radim.Dok su se svi odmarali na palubi,ja sam samo bio naslonjen na ivicu broda i zamišljeno gledao u nebo.Na jednom mestu su se polako nakupljali oblaci sto je znacilo da ce biti neka oluja,ali za sada smo bezbedni.Sirova Snaga

Veliki crni oblak je bio na putu sto znaci da ce biti jaka oluja kao sto sam predpostavio:

Matsuba skreni malo ulevo da izbegenmo tek tolko oluju.


Ekspedicija - Matsuda i Wertzuir Massive-lightning-ocean-with-dark-big-storm-clouds_733139-4215

Pomogao sam mu da okrene brod namestio jedra da bi brze isli te sam se naslonio na jedan deo broda i gledao u pod zamisljen

Oblast 7Izgleda da ce oluja uskoro,skrenuo sam malo levo po Wertzuirovoj želji kako bi smo tek toliko izbegli nadolazecu oluju.Vetar je postajao jači pa nam je bilo lakse da plovimo jer smo se kretali brze.Veći talasi su zapljuskivali naš brod ali nije bilo toliko strašno .Sirova Snaga