Ninja World

Powered by Forumotion™

Ninja World | Tipsy Dragon Inn - Page 2

Započni avanturu!
Stvori legendarnog karaktera kog će igrači pamtiti godinama i postani najjači ninja u igri.
Tvoja avantura počinje sada!


Info
Uputsvo
RegisterJoin Discord
Ninja WorldLog in

Ninja World - Roleplay Card Game

new_releasesView posts since last visit account_boxView your posts chat_bubble_outlineView unanswered posts done_allassessment Top Users of the Dayassistant_photoTop Users of the Game deleteDelete Cookies

Tipsy Dragon Inn

First topic message reminder :

Tipsy Dragon Inn - Page 2 78053f853b9a4268b1bb456fb87489e4

Kafana za pijanice ili prenoćište za putnike, sa odličnom lokacijom u samom centru Keona. Kako god se okrenulo Morimoto Inn predstavlja odlično mesto da se prezalogaji kvalitetna hrana, zalije nešto boljim pivom i prenoći u još udobnijoj postelji. .

"Hej mala daj i onima za šankom isto."

Malo pod dejstvom alkohola krenuo je opuštenije da priča. Verovatno još uvek ima posledica zbog stvari koje su mu se desile u poslednjih 48h. Nakon toga okrenuo se ka Jotarou.

"Moramo naći neko tako mesto, a meni više treba kovač ako postoji tako šta u ovom svetu."

Po još koji gutljaj i piće koje sam naručio beše okončano. Nije mi se više pilo, već sam imao želju da bolje upoznam lika koji je sedeo maltene tu do mene. Bio je misteriozan ali razumem ga, ipak ne bih ni ja prolivao dušu uz dve čaše alkohola totalnom neznancu. Opet, voleo sam trpati svoj nos tamo gde mu nije mesto, beše moj specijalitet te rekoh

"Scusa za pitanje ali, kako li si dospeo ovde?"

Ne želivši da ga formulišem brutalno iskreno, upitah ga za njegov ishod smrti, šta mu se desilo i tako te stvari. Više ćeš o čoveku da saznaš ako znaš kakav je borac bio nego glupavim potpitanjima.

”Sto se kovaca tice, u to bas i nisam upoznat. Moj stil borbe se svodi na ruke i noge, tako da mi nikada nije bio potreban mac ili neko slicno oruzje.”

Nakon sto mu je objasnio situaciju zapalio je jos jednu cigaretu te probao pice koje je konobarica donela, bilo je zaista odlicno.

"Aha tako znači. Ako nađemo kovača možda može da ti napravi nešto što bi povećalo silinu tvog udarca. Nešto što držiš na ruci."

Sve više i više informacija skupljao je o Jotarou. On mu je delovao zanimljivo, a takođe i jako tako da bi bila dobra odluka treirati sa njim.

Kako je uzeo gutljaj, tako se momentalno raspoložio. Oh da, bio je to pelinkovac. Nije baš isti kao i iz prethodnog života, ali suština je tu. Odmah je završio to piće i naručio drugo, samo da pristiže. U tom momentu konobarica dolazi sa dve čaše neke nepoznate tekućine i daje Cezaru i Vuletu pokazivajući ko je poslao. Vule je kliknuo glavom u znak zahvalnosti i nastavio je svoju rabotu.

Fina neka gospoda.

Dobacio je Cezaru dok nije čuo pitanje. A onda se opet onako kiselo nasmešio, kao i u hramu i promumlja.

Duga je to priča druže moj, nego, jesi se ti stambeno obezbedio, jer ja još nisam.

Izgovorivši to, popio je piće koje je dobio za dž, i nije mu se svidelo.

Kako je konobarica prišla i donela nam piće, prošao sam svojim dlanom po njenom kuku, govoreći

"Zahvali im se bella."


Na šta se ona slatko nasmejala, te odšetala od nas.

"Fina, fina."

Rekoh Vuli, te sam uzeo gutljaj pića koje smo dobili gratis. Nisam lud da odbijem nešto besplatno.

"Al izbor u pića im nije baš fin."

Nisam ni uspeo progutati te bih samo krišom vratio piće u čašu. Bljuzga neka gorka. Uzeo sam čašu popijene zove i ispio svega tri kapi što je ostalo, pokušavajući da sperem odvratan ukus iz usta, naravno neuspešno.

"Uhh.. Nabavio sam apartman u jednoj obližnjoj krčmi, nalik na ovoj samo malo pristupačnijoj što se tiče novca.

”Mozda ce mi u pocetku trebati tako nesto dok ne ojacam, mada sumnjam da kada probudim svoje stare moci da ce mi tako nesto trebati.”

Te se priseti svojih starih moci, neverovatno mu je to sto ce opet morati da prodje kroz silni trening, ipak ono iz proslog zivota mu nije bilo dovoljno da porazi protivnika u ratu te je umro. To mu je lekcija da ce morati postati jos jaci nego pre.

"Ako ništa drugo jedina ti je prednost što se sećaš kako treba trenirati i nećeš imati problema pri učenju tehnika koje si pre znao. Meni je pre svega potreban mač pa sve ostalo."

Ispio je još jeadn gutljaj svog pića i odložio čašu na sto. Kafana se sve više punila pa je postalo i zagušljivo dosta.

"Još po koje pa moram da idem"


Tipsy Dragon Inn kafana postala je poprilično jedno glasno mesto, a mesta je bivalo sve manje jer kako je svetla koje je dopiralo s prozora bivalo sve manje, tako je posetilaca bilo sve više. Hitomi se činio kao da je put do izlaznih vrata podugačak, a to je sve prouzrokovano nestpljivosti da što pre oseti zelenu travu pod nogama i možda ubere po koji cvrt iz iste, da ukrasi svoj udoban dom kome se uputila.

Kako je iskoračila iza vrata ovog mesta, bacila je pogled udesno i pičini joj se da vidi prelepo jezero negde u daljini. Bilo je kao nacrtano – baš u sred grada okruženo plavim i zelenim bojama, a iza gusta šuma koja se prostirala u nedogled...

Tako dakle, moraću i ja da potražim negde kad popijemo još po koju.

Kažiprstom desne ruke napravio je krug i time dao doznanja šankeru da ponovi turu. Nije inače bio pričljiv ali kad već ima društvo u potpuno drugom svetu, mogao je malo i da se otvori čisto da promeni neke rutine iz svog prethodnog života.

A ti si vidim neki gladak sa ženama, a?

Potom baci pogled na konobaricu koja je svojim zanosnim kukovima i crnom kosom jednostavno osvežavala ovu prastaru i prašnjavu kafanu.

Polako kao i Ichigo je zavrsavao njegovo pice, uskoro bi trebalo da krenu. Primetio je da je sve vise ljudi unutar kafane i ne bi voleo da zapdne u neki problem ako izbije.

”Pitaj gradjane ovoga grada koji su duze ovde, sigurno postoji resenje za tvoj mac. Takodje i ja cu uskoro krenuti ne prija mi guzva koja pocinje da se stvara u ovom lokalu.”

Te zapali cigaru, odluci da ce otici kada zavrsi sa njom.

Još jedna tura? Pomislih u sebi. Nabacio bih mali smeša, već je delovao kao obećavajući saveznik. Malo sam se razdražio posle odvratnog pića koje mi je servirano, te mi se tolerancija povćala. Naznačio bih konobaru da mi da isto što i njemu.

"Ako nas sledećih nekoliko tura ne ubije, ne znam šta će."

Pratio sam Vuletovo pitanje, te propratio pogled u konobaricu. Slatka mala, oduvek sam imao slabost na crnke. Nastavio bih

"Moglo bi se reći da volim da stvaram nove prijatelje gde god da odem."

Ispade malo više taktički nego što je trebalo da zvuči, ali istina je bila da sam voleo da imam poznanike oko sebe.

Popio je svoje piće do kraja ostavljajući praznu čašu na stolu. Zavalio se u stolici i sačekao da Jotaro završi sa svom cigaretom.

"Kad završiš mogli bi polako krenuti."

Buka oko njih je postajala sve glasnija a to ga je strašno nerviralo.

Pozurivao je sa svojom cigarom ne bi li sto pre otisli sa ovog mesta, prijalo mu je ovo vreme sto je proveo ovde, ali vise nije imalo smisla da se zadrzava ovde. Ispio je do kraja svoje pice, zavrsio svoju cigaru i ugasio je, te se obrati Ichigu.

”Idemo odavde.”

Ustao je i otisao do konobarice, platio je racun, ostavio baksis i napustio lokal.

Video je da Jotaro žuri kako bi što pre završio sa svojom cigaretom. Nije planirao da svojim gestom da njemu do znanja da mu se žuri.

"Slobodno uspori ne žurimo se toliko."

Rekao je čekajući da ovaj na miru završi.

"Važi"

Uradio je isto sa svojim delom računa, a onda izašao.

Tako sam i pretpostavio.

Izgovorivši to, popio je piće koje mu je donetu veoma brzo. Uhvatio se za levi gornji džep odela i izvadio je kovertu. To je koverta koja je dobio na izlazu iz hrama. Može se reći da je to mala finansijka socijalna pomoć od ovog grada za novodošlice. Izvadio je par zlatnika i bacio ih je na šank. To je bila dovoljna suma za njegovo i Cezarovo piće, kao i da ona mala slatka konobarica i šanker popiju piće na njegov račun. Uvek je voleo da se rasipa bez obzira koliko mu mali ili veliki bejahu prihodi. Opšte je poznatu u njegovom svetu da kad Vule ima para, i kerovi šampite jedu.

Uzeo je svoj šešir sa šanka i kako ga je stavio na glavu, tako ga je lagano i blago podigao, klimnući glavu ka dole pozdravio je Cezara.

Noć polako pada. Moram se smestiti negde da ne bih spavao na klupi.

Znao je da će se on i Italijan opet sresti jednom u ovoj kafani.

Pa, do sledećeg viđenja.

Napravio je nagli okret od 180 stepeni i njegovo odelo koje je nosio na ramenima se uzdiglo kao plašt. Napusio je kafanu laganim koracima.Noć je pala pala pala pala...

Nabacio sam osmeh na Vuletov gest, stvarno je bio zanimljiva persona, zaintrigirao me je na max i usput ostavio prostora da još puno o njemu naučim. Štaviše, ispio bih poslednju čašu dok je Vule izlazio iz krčme, malo glasnije doviknuo bih mu

"Arrivederci."


Izgleda da je bilo vreme i ja da odem. Nikakav prtljag nisam nosio sem nekolicinu novčića sa kojima možda ne bih ni uspeo sebi da platim piće. Štaviše, možda bih još malo zaveo konobaricu pa bi ona rešila tu nesuglasicu. Nebitno, šta je bilo bilo je. Pokupio sam se iz krčme i uputio dalje.

Susrela je na ulasku u kafanu neke ljude koji su izlazili, baš kada se ona spremala da je poseti.Jedan čovek posebno joj privuče pažnju. Podsetio je na njenog oca. Ali pre svega, njen tata nije bio pušač, a i nije definitivno mogao biti povezan ni sa jednim likom iz ovoga sveta u kome se našla nakon svoje nesvestice.
Hitomi je držala ujednačene korake do šanka, blago poskakujući uz ritam neke muzike koja se prrigušeno čula. Očima je šaralo po prostoriji razmišljajući o detaljima koje bi mogla nacrtati kasnije. Nakašljala se, pre nego što je izdala svoju porudžbinu. I glas joj je bio drugačiji nego pre – ne znam da li sam to pomenula – i način i na koji se kreće takođe ali osnovno- duša je ista ostala.

-Zdravo! Dobro jutro! Mogu li dobiti još jednu „energetsku bombu“? Idem samo da se umijem još jednom, da ne uplašim još neke posetioce. – reče Hitomi šankeru, našalivši se.

Hitomi nikada nije umela da obuzda veselo blebletanje, koje je mislila da je nasledila od svoje majke. Okej, morala je da nauči da komunicira normalno, i to vrlo brzo. Ako ništa, makar je mogla da razume situaciju u kojoj se našla i saznanje da nije jedina. Mogla bi napisati čak i neku zanimljivu knjigu o ovome, ali za početak je i vođenje dnevnika bilo dovoljno. Sećanja su za sada sve što je posedovala. S takvim mislima vratila se iz kupatila nakon što se „doterala“ popila još jedan napitak, platila račun i zahvalno odšetala iz kafane.

Mogao je cuti povracanje drugih ljudi ispred naravno to su ooet bili pijani ljudi,bas kada je prosao pored njih,za njega je kao da je vreme stalo i ponovo je osecao energicnost nekako,bas kada je video nekoliko stvari tako je radio parkur.njegovo telo je i dalje bilo u formi tako radeci neke pokrete do nadalje pa onda malo trckarajuci osecajuci da mu je malo to potrebno ipak.

Možda je prema svemu generalno imala pogrešan pristup. Sigurno ne bi tapkala u mestu da je radila nešto kako valja. Udahnula je duboko 'svež vazduh' kafane i osetila kako joj se puls postepeno umiruje. Prišla je šanku i sela na prvu slobodnu šankersku stolicu. Naručila je vodu umesto piva. Konobar se šokirao, digo mu se tlak, kolege ga polivaju vodom.

Meni voda, ne njemu.

Tapkala je sređenim noktima po površini šanka. Sklonila je kosu iza uha i primetila perifernim vidom da joj se ne-Kain približava s boka.

Ja sam naručila vodu, ali imaju nekih..., zastala je i pogledala ka osoblju koje je trčkaralo okolo,... poteškoća.

Neka nelagoda joj se opet vratila, ali ju je potisnula i nakašljala se.Osmatrao je osoblje kako se smotana tetura kao da im je prvi radni dan. Bio je zbunjen svime što vidi, čak i ovom kafanom koja je delovala pristojno. Osetio je nešto čudno kod ove devojke, ali nije mogao da prokuči šta. Dobacio je konobaru svoju narudžbinu, pritom nije gubio vreme, postavio je pitanje devojci koja je sedala pored njega.


Da li si ti odavde?

Upitao ju je direktno, ali se brzo dosetio da je ispao nekulturan jer se uopšte nije ni predstavio, a on odmah počeo da smara ličnim pitanjima.


Oprosti na nekulturi. Zovem se Samael, nov sam u gradu.

Pocrveneo je, bio je to jako loš prvi utisak. Nije ispoštovao kako treba ni osnovnu kulturu. Nabacio je smešak, da bi malo uneo živost.

Dok je on uviđao situaciju, ona je napokon dobila svoju čašu vode. Popila ju je na iskap i umalo se zagrcnula kada je čula pitanje. Odakle si? Odakle je ona? Iz Magnolije, kako ona, tako i cela njena porodica, članovi klana. Nije mogla da se seti tačno kako je došlo do svega ovoga, nešto ju je sprečavalo, blokiralo dostupnost tom delu sećanja. Sada je ovde i sve je bilo isuviše konfuzno. Da li je ono bio san, ili je ovo san?

Odavde nisam. Samo to znam.

Vratila je čašu na šank i gurnula je ka konobaru, očima signalizirajući da dospe još. Telo joj je tražilo još te vodurine i tog neodoljivog kamenca i ostalih sranja koja su je krasila.

Ja sam Emiru.

Pružila mu je ruku i zagledala se na momenat u spoljni deo svoje šake. Tu se pre nalazio simbol njenog klana.

Šetnja kroz grad u potrazi za mestom na kojem bi mogao da igra poker poprilično ga je umorila. Svratio je do kafane u kojoj je već bio sa Jotarom pre nekoliko dana kako bi odmorio malo, a možda i načuo neke interesantne priče. Odmah je za šankom naručio piće i seo kako bi ga popio. Trebalo mu je neko vreme posle kojeg je poručio jos jedno. Ispio je i to nakon par gutljaja, platio i zaputio se ka ulicama.

Pružio je ruku, primetio je da tu kod nje nešto ne štima, činilo mu se da je izbegavala kontakt očima iz nekog razloga. Da li nešto krije? Možda. Ili je možda samo šokirana kao i on zbog svega ovoga. Nije odavde? Možda ono što mu je čovek rekao nije laž? Nije želeo da bude naporan i da je direktno ispituje. Ali, ipak žeđ za saznanjem ga je savladala.


Da li si i ti, znaš već... Bilo mu je neugodno da je tek tako pita, oblio ga je znoj, ali ipak je smogao snage.


Umr-? 

Zaustavio se na pola. Jesi li ti bre normalan? Kako te tako možeš da pitaš nekoga da li je umro? - pomislio je


Ništa, zaboravi. Pa, kako si dospela u ovaj grad?

Malo šetnjice od biblioteke do kafane delilo nas je od prvog pića. Otvorila sam vrata kafane, i ona ciknuše svojom škripom, a može se reći i da izgledaju staro. Kafana je bila puna ljudi, a tek koji sto prazan. Krenula sam ka jednom od tih praznih koji je bio u ćošku.

Hajde vamo, da se ne guramo u gužvu. - rekoh Jotaru i povukoh ga malko za ruku da me prati.

Najzad smo seli.

Kada su usli, mogao je da se priseti da je ovde vec bio sa Ichigom, kao i prosli put bilo je dosta ljudi sto je zaista nerviralo Jotara, ipak uspeli su da nadju sto za kojim ce sesti. Nakon sto su seli stigla je konobarica.

”Dacete mi onaj vas cuveni koktel.”


Do sada nije bio sa zenskom osobom u kafani, nije znao kako tacno treba da se ponosa, ali odlucio je da bude prirodan.

”Sta ces ti popiti, ja castim.”


E ako ti castis, onda najskuplje sto imaju. Salim se, isto sto i ti. - rekoh to i konobarica ode. Bila je bas slatko obucena.

Muzika je svirala negde u pozadini. Stavih ruke na sto, drzeci sake zajedno.

Pa Jotaro, sta volis da radis u slobodno vreme? Necu da pricamo o klasicnom - kako smo dospeli ovde i te gluposti. Kao da je to bitno. Bolje mi pricaj kako si danas doruckovao neko jelo nego o tome.

Izgleda da nije bila kao ostali u ovome gradu, kao i njega i nju je smorila prica o tome kako su dospeli ovde i iz kog sveta su dosli, odlucila da prica o nekim rutinskim temama. Izvadio je paklu, te zapalio cigaru, a onda krenuo da prica.

”Nista posebno, jaja sa slaninom.”

U tom trenutku stiglo je pice, Jotaro se zahvalio konobarici. Te se seti da je trebao da ponudi Ines cigarom, te je onda krenuo da razmislja koliko ona zapravo ima godina i da li bi trebao da je nudi uopste, mada uostalom kao da je bitno pruzio je ruku sa otvorenom paklom te rece.

”Oces?”


Nakon sto ju je ponudio sa cigarom, zivelio se sa njom ispricali se te je Jotaro odlucio da je vreme da se krene. Mahnuo joj je i otisao.

Uuu volim ih i ja baš, svako jutro ih spremam za doručak. E hvala ti mnogo, meni su moje ispale negde na putu, ne mogu da verujem da mi se to desilo. Bukvalno se nikada ne dešava. Živeli!

Nazdravili smo i uzela sam jednu cigaretu iz pakle koju mi je pružio. Muzika je veselo svirala, a onda je Jotaro morao da me napusti. Pa, šta je tu je. Ja ću ostati još malo ovde, ipak sam se uželela ovakvih mesta.

Hajde onda, vidimo se! - rekoh mu mašući.

Nakon nekog vremena vratio se nazad u kafanu, ovoga puta je sve gotovo bilo puno. Nije bilo gde da se sedne, ali ipak uvideo je Ines kako sedi za istim stolom gde su sedeli kada je bio ovde prosli put. Nije imao izbora sem da sedne pored nje kako bi popio pice.

”I dalje si ovde, jel slobodno?”

Videla sam da neko ulazi na vrata kafane. To beše moj novi prijatelj. Nije prošlo ni sat vremena, a eto on se već vratio. Radovala sam se društvu.

Pa kao što vidiš, niko nije zamenio tvoje mesto. Planiraš li neku žestinu? Ali sad stvarno da pijemo.

Mahnula sam finoj konobarici da dođe.

Nakon ocekivanog odgovora seo je, te zapalio cigaru. Stavio je paklu na sto te je udario kaziprstom kako bi zavrsila na drugoj strani stola davajuci znak da se posluzi. Nakon sto je konobarica dosla odlucio je da uzme zestinu.

”Dacete na nam dva viskija.”

Nakon sto je konobarica otisla obratio se Ines.

”Moze zestina, ali ne previse.”

Koliko je za tebe previše Jotaro? Je l' treba da se takmičimo? Hvala ti, mada si mogao kupiti još jednu paklu, ako zasednemo neće nam biti dovoljna jedna.

Konobarica nam je ubrzo donela ono što smo tražili.

Digla sam čašu da nazdravimo a onda ispila do kraja.

Ako može jedna flaša viskija ovde. - rekoh malo glasnije da bi me konobarica čula.

Uzeh onu cigaretu i upalih je šibicom. Njih je uvek bilo na stanju. Prijao mi je dim koji je lagano ispunjavao moja pluća.

Nakon sto se nazdravio sa Ines, ona je odjednom zatrazila punu flasu viskija. Izgleda da se bas nameracila da se napije, ipak Jotaru ce jos 2,3 casice biti dovoljne, nema uopste neku ljubav za alkoholom, ne vezu ga lepe uspomene na njega.

”Ne brini za cigare, imam jos dve pakle u kaputu, bas volis da pijes?”Uh, pa onda odlično. Ja plaćam flašu inače. Pravo da ti kažem, retko pijem. Ali kad pijem, onda to radim za sve pare, kao da mi je poslednje.

Konobarica je upravo donela flašu i otvorila je na licu mesta. Izvadila sam zelenu novčanicu i stavila je među njene bujne grudi. Rekoh joj:

U redu je, uživaj večeras lepotice.

Može se reći da sam bila strašno raspoložena danas, pa čak i za pošalice s poslugom. Sipala sam sebi piće, a onda i Jotaru.

Voliš li muškarce? Ili oba? - upitah ga iznenada.

Mogao je primetiti zaista bahacenje od strane Ines, nije znao da li je inace takva ili ju je alkohol uhvatio. Nakon svega toga usledilo je jos jedno pitanje, koje je definitivno potvrdilo Jotaru da ju je alkohol uhvatio. Ipak, to pitanje ga je nateralo da se priseti njegove cerke iz proslog zivota, kao i njene majke... Zeleo je sto pre da skloni misli sa njih, njegova cerka je oduvek bila njegova slaba tacka, kao i njegova majka.

”Zasto je to bitno, voleo sam samo jednu zenu u proslom zivotu.”

Paaa pitam onako. Padaju mi neke ideje na pamet, pa čisto da vidim kako ti razmišljaš. - rekoh mu to blagim tonom, a onda ustuknuh na trenutak. Malko sam se i ja zamislila, ali je to trajalo tek toliko koliko je trebalo mom telu da oseti novu dozu alkohola. Vid mi se u trenutku zamuti, ali samo na kratko.

Uzela sam još nekoliko dimova cigarete.

Hoćeš li je tražiti?

Izgleda da sada nema spasa, sam je kriv sto ju je spomenuo. Sta vise ako nikad ne bude pricao o tome, drzati to u sebi je najgora moguca opcija, ionako je to samo njegova proslost. Izvadio je novu paklu iz dzepa od kaputa te je zapalio, gledajuci na stranu izbacivajuci dim cigare kratko i jasno rece.

”Ona je mrtva za mene.”

Uh, dobro, neću te daviti time onda. Hajde da popijemo još jednu, baš mi prija tvoje društvo.

Sklonila sam svoju kosu u nazad. Flaša viskija je usamljena stajala ispred nas. Navrnula sam je u čaše, i ne čekajući da nazdravimo, valjda je bilo dovoljno toga, potegla svoju čašu. Može se reći da sam se već sad dobila.

Poruči pesmu, hajde.

Rekoh mu to videći da se svirci skupljaju oko nas. Očigledno su videli da nam dobro ide.

Iako je Ines nastavila da ljusti po alkoholu, Jotaro je shvatio da je popio sasvim dovoljno i da nema potrebe da nastavlja vise, inace bi moglo da ga uhvati, a to ne zeli. Muzika se okupila oko njih iako on nije bio ljubitelj kafanske muzike, te je on izbor pesme devojci.

”Meni je svejedno, prepustam tebi tu odluku.”


Nakon sto je to rekao zavrsio je sa cigarom te je ugasio u pepeljari.

Zaista? Pa dobro. Može ona, kako joj beše ime... zaustavite Dunav i kazaljke stare... e ta, bravo.

Kad sam poručila pesmu, izvadila sam cigaretu i uzela par dimova. Posmatrala sam svirce koji sviraju najbolje što umeju ne bi li izvoleli nešto bakšiša. Polako mi se mutilo u glavi, tako da sam najednom samo naslonila ruke na sto, a onda i glavu. Pesma se i dalje viorila.

Izgleda da je ova devojka zaista gotova, ovo je samo jedan od razloga zasto nije ljubitelj prevelike kolicine alkohola, da je ovo Jotaro i sebi uradio ko zna gde bi zavrsili. Videvsi da ona vise ne moze, i da ako nastavi da ce sve biti gore bilo je vreme da krenu odavde.

”Dodji sebi, neces moci da se vratis kuci u takvom stanju, bolje da krenemo.”

Ma... ne, ne bih ja...

Zastajkivala sam pri svakoj reči. Ispred mene je bio samo mrak, a u ušima galama. Jotarov glas mi se ponavljao u glavi kao pokvarena ploča. Htela sam da ga izbacim iz glave ali nikako nisam mogla.

H-hoćeš li me odvesti? - upitala sam ga tiho i isprekidano. Smogla sam snage da podignem glavu i pogledam ga zamišljeno.

”Yare, yare, hajdemo samo odavde, ustaj.”

Nakon toga je ustao rasterao muziku koja se nalazila oko njih, ovo je sve pocelo jako da ga nervira, takodje je rasterao razjarenu masu koja je sprecavala put do prolaza zatim se obrati Ines.

”Ajde izlazi napolje, dok stoka nije opet napravila guzvu.”


Ne mogu, kosti su mi toliko teške, samo bih pala.

Zaćutala sam na trenutak a onda videla šta radi Jotaro. Izgledao je baš opako, a malko i besno. Da nije na mene ljut? To ne bih nikako volela, tek sam ga upoznala. Eh živote.

Pridrži me za ruku da se naslonim bar.

Pogled mi je i dalje bio zamišljen, a pomalo i tužan. Cigareta je ostala da gori, a ja sam se oslanjala na sto ne bih li ustala.

Video je da ovo vise nema smisla, uhvatio ju je za ruku te je izvukao napolje. Znao je da je losa ideja da ide u kafanu sa zenama, pored nje su ti bili i kafanski matorci koji su sve vreme razbijali flase okolo, samo je gledao kada ce mu jedna zavrsiti u glavi. Konacno su uspeli da izadju napolje.

Nije mu dugo trebalo, trčećim korakom vapeći za pivom stigao je do Tipsy Dragona. Nedelju dana bez alkohola, vala zaslužio sam jedno dve krigle, zar ne? Ulazeći u Inn, on beše poluprazan. Jednim diskretnim namigom bih dao do znanja konobarici da dodje. Seo sam za sto blizu svirke, te čekao konobaricu.

Upao je u kafanu kao žedna furija. Veče je bilo taman za razbucati se kao stoka. Sad kad malo bolje razmisli, od kad je u ovom gradu nikad nije otišao negde sa namerom da se napije, a ovo je taj trenutak. Uleće, gleda, i spazi Cezara.

Mala, sve što je on uzo daj i meni i kreni da sipaš još jednu turu.

U medjuvremenu konobarica mi je donela pivo, a život saputnika. Vule se pojavio sa onim pivom koje sam sebi obećao na putu do ovde.

"Moj čovek"


Pozdravih se sa njim, al nisam uzeo gutljaj piva, čisto iz bontona. Ako pijemo, pijemo zajedno a ne ko pička sam da ispijam

"Otkud tebe?"

Pita glupo pitanje, obojica su znali njihov razlog slučajnog sastanka.

Šta otkud mene, što me to pitaš. Jel ne smem?

Rekao je to šaljivog tona. Seo je pored Cezara i odmah uzeo kriglu u desnu ruku a levom je stavio šešir za šank. Kako je on ušao, kafana kao da je dobila neku novu boju i atmosferu.