Moja prva ozbiljnija misija, Takikage Genji je izdao naredbu da naše selo pošalje grupu genina da patroliraju duž granice izmedju zemlje Vatre i zemlje Vetra. Naša misija nikako nije bila da se suočimo sa neprijateljima već da izvidimo situaciju kako bi obavestili našeg jonina. Kurenai sensei će posle toga sve rešiti sama, baš kao i uvek kada su opasni zadaci u pitanju.
Kurenai sensei je dogovarala uslove našeg boravka kao i procenat naše plate sa gospodarem Giryou Muramasom, dok je tim 13 - Tatsuko Reika, Raiden Shibuyu i Raizen Kotowaru, patrolirao duž granice. Moram priznati mislio sam da će ovo biti daleko uzbudljiviji zadatak ali na ovoj misiji se ništa posebno nije dešavalo. Raizen, kao i uvek, imao je stomačnih problema dok je njegov polu brat Raiden bio veoma nestrpljiv da se ulogorimo.
Znate, ovo će mi biti prvi put da spavam izvan sela od kako sam došao u selo Vodopada. Moram priznati malo sam uzbudjen.
Rekao sam Raidenu i Raizenu dok smo postavljali i poslednji klip za naš zajednički šator. Posle toga sam im malo govorio o tome kako je bilo živeti u mom malom ribarskom selu, hvalio sam trećeg takikage,a i itd. Ono što u tom trenutku nismo znali, niko od nas, bila je činjenica da smo se ulogorili blizu mesta koje svi nazivaju praznim selom.
Ovo selo je bilo odlično mesto za begunce i ljude koji su bežali od zakona. Bilo je potpuno napušteno i to je ono što je privuklo i nindže koje će nas napasti u toku noći. Prvo nas je napao jedan nindža, koji je po svemu sudeći bio izvidnica iz grupe koja je htela da napadne ovu oblast, a onda smo mi pronašli još jednog od njih koji se skrivao u napuštenoj kolibi 2 kilometara istočnije od sela.