Ninja World

Powered by Forumotion™

Ninja World | Tutoriali

Započni avanturu!
Stvori legendarnog karaktera kog će igrači pamtiti godinama i postani najjači ninja u igri.
Tvoja avantura počinje sada!


Info
Uputsvo
RegisterJoin Discord
Ninja WorldLog in

Ninja World - Roleplay Card Game

new_releasesView posts since last visit account_boxView your posts chat_bubble_outlineView unanswered posts done_allassessment Top Users of the Dayassistant_photoTop Users of the Game deleteDelete Cookies

Tutoriali

Korak 1
Prvo i osnovno pitanje: Da li ste gledali Naruta?

Ako niste jako je tesko uključiti se u igru i ispratiti igrače koji su pogledali veliki broj epizoda.

Ako se i dalje odlučujete da nastavite igru, dobrodošli.

ČITAJTE DETALJNO SVE KORAKE. NE PRESKAČITE NIŠTA. KADA PRODJETE SVE KORAKE NA DISCORDU ĆETE DOBITI SENSEIA.

Korak 2


Korak 2 se sastoji od gledanja ovog tutoriala.

Ovaj tutorial objašnjava osnovne stvari u igri.

Ako ste pogledali tutorial (bez skipovanja) idete na sledeći korak.

Korak 3


E sada da vidite kako to izgleda u praksi. Pogledali ste tutorial, videli teme i postove. Sada u sklopu tutoriala imate zadatak da pročitate desetak postova u ovoj temi.

Restoran "Sirena"

U ovoj temi  su pisali postove (roleplay-ovali) Isaac i Taisei. To su dva neobična lika (igrača) koji su se sreli u ovoj temi i upoznali jedan drugog kroz postove.

Ceo forum funkcionise na principu ovog dijaloga. Preko 50 aktivnih igrača konstantno stvara ultimativnu priču gde je svaki karakter bitan. Kroz roleplay vi možete biti jedan od tih.
E sada da ne pomislite da je cela ova igra Ivo Andrić Na drini ćuprija samo pisanje postova predjite na korak 4 da pogledate borbeni deo igre ( ako ste pročitali desetak postova u ovoj temi što sam dao link).

Korak 4

Pročitali ste temu i videli kako funkcioniše roleplay u igri - praktično se dopisujete (u karakteru vašeg lika) sa drugim ninjama u igri.

Naravno ninje ste iz Naruto sveta a svi znamo šta te ninje rade - lome jedni druge jutsuima.  Stoga postoji i drugi deo igre koji čini tu drugu polovinu nekome više interesantnu nekome manje:
JUTSUI

U igri postoji preko 1000 JUTSUA iz Naruto sveta.
Tutoriali Image
Tutoriali Image

I borbe se odvijaju igranjem ovih specijalnih kartica : KAO YUGIOH.
U kombinaciji sa roleplayom ove kartice u potpunjuju igru i omogucuju da radite sve sto pozelite u naruto svetu.
Naravno da bi radili mocne jutsue morate da ih zaradite, polozite ispite itd.
Čar roleplay igre je što vaš karakter može raditi razne stvari koje vam padnu na pamet - druge igrače možete ubijati, seći im udove i razne stvari (svašta sam video u igri iskreno).

AKO VAM SE OVA OSNOVA IGRE SVIDJA KONCEPT JUTSUA I ROLEPLAYA MOŽETE PREĆI NA SLEDEĆI KORAK - FORMIRANJE KARAKTERA.

Genin ispit

Genin ispit je test od 10 pitanja za koje imate 1 minut da ih riješite. Na testu dolaze neka pitanja iz animea i pitanja iz Elementarnih forumskih pravila. Dakle da bi ste polozili bilo bi dobro pročitati i koliko toliko naučiti elementarna pravila foruma.

Rankovi su titule koje se dobijanju preko uspešnog završenog ispita ili nekih eventova. Njima pokazujete koliko zapravo znate o igri i služite kao predstavnici iste titule. Uz stalnu igru, razumevanje iste i slično moguće je napredovati kroz iste, dobijajući neke prednosti poput dodatnih skill poena i vrednosti. Za sad postoje naredne titule:

Apprentice - Jedna od titula koja se najlakše dobija. Simbolizuje Vaš početak u igri i napredak. Možete je polagati na 10-om nivou i ispit se sastoji iz proste bitke gde je bitno da pokažete vaše opšte razumevanje u igri.

Warrior - Titula koja ide nakon Apprentice-a. U istoriju igre bićete zapamćeni kao ratnik i samostalni borac koji ima pristojno znanje o igri. Ispit se sastoji od poligona zamki gde je bitno da što više predjete što efikasnije.

Elder - Titula koja ide nakon Warrior-a.  U istoriju igre bićete zapamćen kao jako dobar borac koji podučava druge i ume da prikaže poprilično umeće u igri. Ispit Eldera se sadrži od teorijskog znanja o igri i iz kratke borbe.

Legend - Pretenciozno ime titule jasno ukazuje na njenu bitnost. Legend igrač je igrač za primer, onaj koji zna sva pravila, pravi neverovatne poteze i od koga svi ostali igrači uče. Legend je najveća titula u igri koju neko može da dobije kada je umeće igranja u pitanju. Ovaj ispit je najteži za položiti.

Naravno postoje ostale titule, naprimer nepoznat rank, gde je od ostalih igrača sakriveno šta taj igrač poseduje i slično.

Jedan od takodje bitnih titula je Keon Rimor, gde je povlastica ovog ranka da možete da idete po svetu i istražujete ga. Uz njega dobijate Solar Kiss koji Vas štiti od tame.

U budućnosti će se verovatno dodavati razne nove titule uz posebnim povlasticama, al do tad ima vremena.

Putovanjem se služite kada idete negde Van grada, naprimer na misiju, dungeone ili ostale dostupne komplekse. Mapa Avordla se sastoji od 73 oblasti, i da bi putovali u sledeću potrebno je da izvedete putovanje. Imajte na umu da je dozvoljeno putovati samo u oblasti kružno oko vas, ne možete ih nikako preskočiti i slično. Kako putovati?

Prvo, udjite na mapu Avorlda, udjite u meni (gornji levi ugao)

Tutoriali 3UVw4yD

Zatim nadjite dugme koje se zove mapa sveta. Kliknite ga i trebalo bi da izbaci izgled mape.

Tutoriali DhCB1Ng

Sad kad vidite čitavu mapu, trebate imati na umu vašu trenutnu lokaciju. Svi igrači počinju iz grada Keona koji se nalazi u oblasti 24. Da bi ste putovali naprimer u oblast 23. Kliknite na tu oblasti i imaćete na desnoj strani prozora dugme koje glasi Travel here.

Tutoriali Ple1Sqd

Kada ga kliknete, izbaciće Vam prazno polje u koliko putujete sa nekim. Ukoliko putujete sami samo to nagovestite i kliknite putuj.

Tutoriali IBUj8GC

Tutoriali SZG6L4q

Kad ste to završili, prebaciće Vas na drugi prozor gde možete videti detalje vašeg putovanja. Dobijate određen broj sati koji morate čekati prenego što obavite naredno putovanje ili postujete u temu u toj oblasti. Takodje postoji šansa ukoliko prelazite preko Jungle bioma ili Ocean bioma da naletite na neprijatelje poput Monstera i Ocean serpenta sa kojima se odma možete boriti. Ponekad je bolje čekati duže nego umreti dok putujete.

Vreme u igri teče 12 puta brže od stvarnog vremena. To znači da za mesec dana igranja igre u roleplayu prodje jedna godina. U svetu Avorlda postoje dva perioda (godisnja doba) a to su Garun i Inolis.

Garun je hladno godisnje dobar koje traje 6 meseci (15 rl dana). Inolis je toplo godišnje doba koje ima isto trajanje. Na vrhu mape (prva dva reda oblasti) vreme je uvek kao toko Garun perioda dok u poslednja dva reda mape vreme je tokom cele godine kao u Periodu Inolisa. Ovo su roleplay uputi.

✾ Ako neki roleplay počne npr u Garunu i vi definišete da je hladno i da je taj period godine i ako sutra u igri se promeni godisnje dobar racunajte da je i dalje Garun iskljucivo za taj roleplay.

✾ Ako neke moći imaju uticaje godisnjih perioda i vi započnete borbu u odredjenom periodu taj period ce trajati do kraja borbe (iskljucivo za nju) makar se ona igrala i 2 meseca.

✾ Što se tiče definisanja dana i noći to je roleplay faktor i ko ga prvi definiše (u slučaju da pre toga već nije definisano) smatra se da je taj. Svi ostali igrači moraju da ispoštuju taj faktor.

Vrednosti su brojke koje označavaju vaše trenutno stanje tela u roleplayu i borbi. Postoje tri osnovne vrednosti - Health, Energy i Moć.

Health - životna energija, vaše trenutno stanje tela
- Kada HP padne na nulu vašu subinu određuje vaš protivnik.

Energy - vaša jačina tela
- Uz pomoć energije radite jake fizičke napade, bacate oružja, fizikališete i slično.

Moć - izvor moći unikatan za svaki anime.
- Moć Vam omogućava da izvodite svakakve moćne napade i tehnike.

Dobijanjem novih titula (Apprentice, Warrior, Elder, Legend) unapredjujete svog lika i njegove vrednosti. Za svaku titulu dobijate po 100 na sve vrednosti.

Kao što sam ranije naveo u tutorialu za levelovanje, na svakih 10 levela dobijate 75 vrednosti i 15 sposobnosti za raspodelu. Kada položite Legend rank sve Vaše vrednosti se automatski setuju na 1000. Maksimalno na bilo koju vrednost možete imati 1000, izuzetak bi bila možda neka zabranjena koja Vam daje više Healtha ili Moći.

Kako koristiti vrednosti u borbi?

Kad kliknete novi post odmah ispod njega Vam pišu vaše vrednosti koje trebate da unesete.

Tutoriali MJg5mxE

Ukoliko naprimer koristite Mač 1 i on troši 20 energije, napisaćete sledeće

Health - 625
Energy - 830
Moć - 1000

Nakon toga bacate neki jako jak napad na protivnika sačinjen od 100 moći

Health - 625
Energy - 830
Moć - 1000

I tako dalje. Bitno je pratiti vaše vrednosti i pisati ispravne količine istih. Ukoliko primetite da ste pogrešili vrednosti u postu a protivnik nije postovao, dozvoljeno Vam je da ih izmenite u ispravu količinu. Nije dozvoljeno menjanje vrednosti od prethodnih postova. Ukoliko ne ispišete dobro vrednost smatraće se da uopšte niste uradili tu tehniku što može dovesti do raznih stvari, pa čak i smrti vašeg lika, zato dobro pazite.

Postoje 7 sposobnosti koje moze da razvijete u igri, a to su:

SNAGA BRZINA PRECIZNOST INTELIGENCIJA REFLEKSI SPRETNOST VITALNOST

Kako se levelujete dobijate na svakom desetom levelu 15 poena na sposobnosti koje mozete staviti na jednu od ovih 7 ponudjenih.
Poeni se dobijaju do 200. lv-a. Sto znaci da tokom igre mozete dobiti ukupno 300 poena koje mozete raspodeliti.


Snaga

✾ Snaga je prirodna osobina tela koja omogućuje bolje izvodjenje tehnika koje zahtijevaju korišćenje osnovne tjelesne vrednosti - energije. Snaga radi tako što u zavisnosti koliko imate poena na snagu toliko manje trošite energije za neku karticu.

 Npr ako kartica zahteva 500 energije, a vi imate 300 snage potrošićete samo 200 energije.

✾ Kada smanjujete potrošnju energije snagom ne možete smanjiti potrošnju tako da neka tehnika troši 0 energije već je minimum 30.

Npr ako imate 200 snage i tehnika troši 200 energije vi ćete za njenu aktivaciju potrošiti 30 energije.

Brzina

✾ Brzina je sposobnost tijela da izvodi pokrete ili da se kreće u većoj mjeri u odnosu na drugog borca. Ona je najkompleksnija od svih sposobnosti i ovo su stvari koje brzina omogućuje:

1. Povećavanje granice izbegavanja tehnika pomeranja

Ovo je mogućnost borca da u slucaju da ima vecu brzinu od protivnika moze da izbegne napad većeg levela tehnikom pomeranja koja je manji level od tog napada.U slucaju da imate odredjenu kolicinu brzinu vise od protivnika vi mozete podici granicu svog pomjeranja za polovinu te vrednosti. 

Npr. Ako na vas ide napad level 200, vi imate npr moc koja vam daje sposobnost da se pomerite i izbegnete napad do levela 150 i imate 100 brzine vise od protivnika. Vi dizete vas granicu vaseg pomeranja za 50 (100 vase brzine / 2) i tako izbegavate napad.

Ova osobina brzine je beskorisna ako ne postoji deo terena gde napad ne deluje. (ne mozete se pomeriti na bezbedni deo terena ako je napad svuda)


2. Zagarantovani damage

✾ Ako ste brzi od protivnika imate mogućnost da mu nanosite zagarantovani dmg. To je damage koji protivnik prima nezavisno od toga da li izbegava ili ponistava napad. Jedini način da se poništi zagarantovani damage je defence.

✾ Zagarantovani damage je jednak polovini razlike brzine.

Npr Ako imate 100 brzine vise od protivnika vasi napadi ce nanositi zagarantovani damage od 50.

✾ Pored zagarantovanog od brzine postoji jos jedan zagarantovani izazvan razornošću.


Jako je bitno da zagarantovani damage i brzina kao sposobnost uopšte nema interakciju sa efektima.Za brzinu ne važe efekti. Na svakoj kartici podrazumeva se da brzina ne vazi za efekte osim ako je suprotno napisano na samoj kartici.


Npr ako imate otrovan mac ne mozete otrovati protivnika zagarantovanim dmg-om koji nosi taj isti mac. Tehnike koje kazu- ako primite deo damage primicete ceo i slicno, ne vaze za zagarantovani napad.

Preciznost

✾ Preciznost samo ime govori usmerava vase napade na takav nacin da oni postaju funkcionalniji i jaci. Ona je najjednostavnija sposobnost.

✾ Vasa poeni na preciznost racunaju se kao dodatan damage koji imate na vase napade.

Npr ako imate 100 preciznosti vas napad ce imati +100 dmg.

Inteligencija

✾ Sposobnost koja sluzi za kreiranje licnih tehnika (o licnim tehnikama procitajte vise u pravilima o tome).

✾ Inteligencija ima bitnu primenu u mentalnim napadim zbog načina funkcionisanja osnovne kartice Mind Release.

Refleksi

✾ Refleksi su sposobnost tijela da veliko brzinom reaguje na iznenadjujuće događaje. Ona je direktan counter za zagarantovani damage. 

Na svakoj kartici podrazumeva se da brzina ne vazi za efekte osim ako je suprotno napisano na samoj kartici.
Koliko imate poena na reflekse toliko zagarantovanog damage-a negirate. 

Npr Ako vas protivnik napada oruzjem i ima 400 brzine (zagarantovani 200) a vi imate 150 poena na reflekse primićete samo 50 zagarantovanog (200-150). 

✾ Refleksi imaju kao sposobnost bitnu primenu u igri zbog osnove kartice Reflex Dodge.

Vitalnost

✾ Vitalnost je sposobnost tela da regenerise sve dok imate vise od 0 moći vaše ćelije i tako da vam povraća hp.

✾ Koliko imate poena na vitalnost trećinu od toga regenerišete ako health po potezu. Ne mozete naravno preci osnovni health.

Npr Ako imate 300 poena na vitalnost svakim potezom regenerišete 100 healtha. 


Spretnost


✾ Spretnost je sposobnost sa kojom posjedujete veštine da radite više stvari za kraće vreme.

✾ Na svakih 150 poena na spretnost dobija dodatan kombinacioni slot za borbu.Svako povecavanje sposobnosti preko 500 ima svoj rizik, to detaljnjije procitajte u pravilima limita.

Slotovi označavaju koliko akcija možete da odradite u jednom potezu u borbi. Svaki igrač ima pravo na 5 slotova u jednom potezu. Oni se mogu povećati (Golden Aura u JoJo-u i slično),sposobnostima (Spretnost), može se takodje smanjiti potrebna količina slotova za neki napad uz pomoć tehnika. Slotovi su ovi mali kristalčići na vrhu kartice.

Tutoriali 0VGHMxM

Kao što vidite, ova tehnika troši 3 slota da se upali i kada je upalite nećete više morati da trošite slotove za nju osim ako je ugasite i opet upalite.

Kada istrošite 5 slotova u postu nije Vam dozvoljeno bilo šta dodatno da radite što zahteva slotove. Ukoliko predjete dozvoljene slotove smatraće se kao da niste uradili poslednju tehniku, tj onu koja je prešla slotove. Naprimer uradite neku tehniku koja Vam bafuje napad za 3 slota i bacite napad od 3 slota, ukoliko nemate neki baf na slotove Vaš napad se neće računati da je uopšte bačen.

Cooldown

Cooldown je vreme koje morate da sačekate nakon što iskoristite tehniku da bi je ponovo iskoristili. On teče tek nakon aktivacije napada/tehnike i vidi na donjem desnom delu kartice. Vreme se označava u potezima, i naprimer ako bacite neki napad sa cooldown 3, ovako će se gledati

napad - potez - potez - potez - opet možete koristiti taj napad

Neke napade ili tehnike možete koristiti samo jednom po borbi, i takve tehnike imaju oznaku 1 PB (po borbi, per battle)

Item slotovi


Item slotovi označavaju koliko zauzima prostora neki item u vašem inventaru. Ograničenje iznosi 10 slotova u inventaru koje možete nositi sa sobom. Kvadratići na vrhu oružja i itema označavaju slotove koji oni zauzimaju u inventaru.

Tutoriali YOEXwXZ

Možete imati koliko god hoćete oružja i itema ali prenego što izadjete iz grada ili na misiju potrebno je da namestite svoj inventar koji će zadovoljiti tih 10 slotova. Inventar možete menjati tako što odete u meni

Tutoriali 3UVw4yD

Nakon što kliknete meni, dole imate dugme inventar koji će vas preneti na sledeći prozor.

Tutoriali EYGODQR

Unutar inventara imate mala polja koje ispunjavate ID-evima kartica.

Tutoriali OitEbeQ

ID kartice se nalazi na gornjem desnom delu kartice. U polja upisujete samo njen broj. Ukoliko imate lupam samo 4 kartice, upišete ta 4 broja i sačuvate, ostala polja ostavljate prazno i to je čitava nauka iza inventara. Vaš inventar će se prikazivati u vašem postu na kraju njega svima na pregled. Ukoliko koristite neki item koji Vam naravno nije naveden u inventaru neće se računati kao da ste ga iskoristili.

kuca

Kuca

Korak 5


Gledali ste Naruta, pogledali osnovni tutorial, svideo vam se koncept roleplaya i jutsua. Predjimo na sledeci korak !

Vreme je za možda najbitniji i meni verovatno najteži deo igre a to je biranje avatara i smisljanje lika.

IME LIKA:

"Pravila vezana za ime"

Ime lika mora u potpunosti biti unique. Dakle nema Naruta, Goja, Madare, Gokua, Vegete, Yugia. - sve imena popularna iz animea zaboravite!

Zašto pitate se?

Odgovor je jednostavan - cilj igre je da stvorite vašeg jedinstvenog karaktera čije se ime nikada nije pojavilo u animeu. Tada stvarate njegovu priču i to ime se poistovjećuje sa vama u igri. Naruto, Gojo, Sasuke svi imaju za svoja imena vezanu ostvarenu priču i ta imena ne diramo. Stvaramo svoju priču!

Ako nemate ideju za ime evo dva predloga:

Prvi predlog je japanese name generator:
https://blog.reedsy.com/character-name-generator/language/japanese/

Drugi predlog je da pitate chatgpt za custom anime ime:
https://chat.openai.com/

Dakle vaše ime ne sme biti poistovjećeno sa postojećim popularnim anime likovima.

IME KOJE VAM ADMIN ODOBRI ĆE VAM ON IZMENITI NA PROFIL

Korak 6


Smisli ste jedinstveno ime za vašeg lika koje ne postoji u animeu i sada je vreme za biranje avatara

Avatari mogu biti iz animea, ali takodje dozvoljeni su custom karakteri/originalni karakteri koje ste vi nacrtali ili slično!

Avatar mora biti neki manje popularan lik u neko animeu. - JAKO BITNO MORA SE NAGLASITI. Znaci Naruto , Sasuke , Gojo i slicno ne dolaze u obzir ! Glavni likovi nisu dozvoljeni !

DAKLE TI AVATARI VEĆ IMAJU SVOJU PRIČU U ANIMEU. NADJITE NEKOG DOSTA MANJE POPULARNOG LIKA I OŽIVITE GA U OVOJ IGRI.

Pre nego što nadjete možete pogledati na discordu u #⁠zahtevi-za-avatara-i-imena koji avatari i imena su odobreni a koji nisu.

Kada pogledate i odlučite se za avatara onda u istom tom discord kanalu prijavite vašeg avatara i lika na odobravanje.

AKO VAM JE AVATAR I IME ODOBRENO MOŽETE IĆI NA SLEDEĆI KORAK

Korak 7

Odobren vam je karakter i ime. Odlicno! Vreme je da se to ubaci u igru.

Na ovom linku možete promeniti vaše avatare u igri: https://www.ninjaworldrpg.com/h7-character-creation

Tutorial slika :

Tutoriali Image

Što se tiče imena admin će vam kada bude u mogućnosti promeniti ime.
JAKO BITNO: KADA VAM SE PROMENI IME KORISTITE TO NOVO IME ZA LOGIN U IGRU!!!!

AKO AVATAR NE RADI PROBAJTE GA SKINUTI I UPLOADOVATI NA NEKI SAJT.

EVO PRIMERA ZA SAJT:
https://imgbb.com/
https://imgur.com/

Korak 8


Najbitniji deo ste rešili. Formirali ste karaktera.

Sada je vreme da započnete njegovu priču a to radite POSTOVIMA.

Gde postovati šta postovati kako postovati...?? E pa evo malo uvoda u priču:

Tutoriali WV8Z3x5

Na početnoj stranici polje WORLD vas vodi na mapu sveta:

Tutoriali 8EqoGo9

Tu imate ikonicu sela u kojoj svaki novi shinobi pocinje svoju pricu:

Tutoriali Tur8sqg

Unutar sela postoje brojne teme koje predstavljaju mesta unutar sela. Unutar urbanog dela možete videti kuće raznih ninji. Pogledajte ih i pročitajte.

Tutoriali NTPlzEL
Tutoriali LYWrEv2

Sada je vreme da pravite vašu temu, vašu kucu. Molim vas da ne kopirate kuće drugih ninji i njihove opise već smislite sami svoji opis.

To radite tako što:
Tutoriali QSAGLdC

Ovde započinjete novu temu (lokaciju):

Tutoriali Urre87v

Korak 9

Kuća napravljena!!!

Sada kada imate kuću. Vrlo bitna stvar da shvatite odma je da je ovo dijalog tip igrice, vaš karakter ima svoje osobine upoznaje se sa drugima i tako stvarate priču. Ne preporučuje se da sami sa sobom pišete postove jer je to malo dosadno i nije poenta igre. Poenta je da se nadjete sa nekim u vašem selu i da polako pišete postove i da se po priči (roleplay odnosno sama igra) upoznate. Kada se upoznate u igri možete postati prijatelji ili neprijatelji na vama je.

Kako naći nekoga za roleplay? Pa možete se raspitati na discordu i tagovati ljude. Na pocetku ste svi na istom mjestu tako da se možete tu naći i upoznati se.

Setite se kako su se Taisei i Isaac upoznali u koraku 3 Molim vas naravno da ne kopirate taj roleplay nego da smisljate sami postove za svog lika.

SVAKI POST MORA DA IMA MINIMALNO 40 RIJECI


Korak 10

Započeli ste roleplay avanturu svog lika sa drugim igračima ili sami. Vaša priča je zvanicno počela!

Vaš sledeći korak je Genin ispit i kako doći do svoje prve titule!!

Kada udjete na svoj profil:

Tutoriali PNoWUKC

Ako ste napravili kuću videćete da možete da se ,,Level Up,, (DONJI LEVI DEO EKRANA) . Pravljenje kuće vam daje 1000XP. (experience). Svaki post u igri vam takodje daje 1000XP a toliko je potrebno za level up.

Tutoriali 1IZ6IFB

Dakle svaki post  je +JEDAN LEVEL. Nadjite prijatelja i napisite po 10 postova i skupili ste 10 levela. TADA MOŽETE RADITI SVOJ GENIN ISPIT!!

Česta pitanja

Česta pitanja

1.Kako ubaciti sliku u post?

Tutoriali GjUoRJK

2.Kako pronaći .png sliku avatara bez pozadine?

Tutoriali AJIyncK

3.Kako se piše post kako obojati tekst koji moj karakter izgovara ? (stvari koje vaš karakter radi ne bojate samo ono što priča)

Tutoriali HVH16Uj

4.Zašto ne može da radi link od slike kada postavljam avatara???

Dosta sajtova čuva svoje slike i ne dozvoljava da se kače po drugim sajtovima,

Ako ne možete naći link koji radi onda možete sačuvati sliku u uploadovati je na ovaj sajt (ili bilo koji drugi sajt gde se kače slike). Onda kopirajte taj link i radiće vam.

https://imgbb.com/
https://imgur.com/