Ninja World

Powered by Forumotion™

Ninja World | Tutoriali

Započni avanturu!
Stvori legendarnog karaktera kog će igrači pamtiti godinama i postani najjači ninja u igri.
Tvoja avantura počinje sada!


Info
Uputsvo
RegisterJoin Discord
Ninja WorldLog in

Ninja World - Roleplay Card Game

new_releasesView posts since last visit account_boxView your posts chat_bubble_outlineView unanswered posts done_allassessment Top Users of the Dayassistant_photoTop Users of the Game deleteDelete Cookies

Tutoriali


uvod

Pasivne kartice
Invertar
Invertar+
Invertar++
Posts are one of many important factors of this game. You progress through the game by posting roleplay posts. Without them, we wouldn't be able to describe our character, his actions, his surrounding etc. Since it is one of the base game mechanics, it has it's own rules.

Rules of posting:

✾ Since experience is gained by posting roleplay, there's a minimum amount of words your post needs to have and that's 50 words.

✾ You cannot post in the same category twice in a row. If you're roleplaying with someone, the sequencing should be as follows - you / him / you / him etc. There are some exceptions ofcourse, which are missions, certain events and your house in which you can post twice per day without this restriction. If 36 hours have passed since your last post in a category, you are able to post again.

✾ Spam is not tolerated. Do not 'go on a walk' and spam 20 categories walking from each one.

If any of the rules are broken, depending on the severity, you will either get a warning or your levels will be subtracted.

An example of a post:

---------------------------------------------------


Once I went outside the city. I thought everything there was concreted. But there were some plants that were stretching towards the sky. Is it the cannabis? Is it the coca plant?

"No" I yelled "That's CORN!!!"

Yes, that was it. Yes that was corn.

"Hooray!" I yelled "THAT'S CORN!!!"

---------------------------------------------------

Following text is not a post:

---------------------------------------------------


Lenght of the clip 550 milimeters. That's really a lot.

---------------------------------------------------

Pasivne kartice
Invertar
Invertar+
Invertar++
Roleplay opcija je interakcija spoljašnjeg sveta sa vama kroz razne opcije. Dešava se da vas napada neki NPC? Bacate opciju i vidite šta je uradio. Bacili ste 50000 para na crveno u Redwoodu? Bacite opciju i plačite kad dobijete crno. Sad kad sam Vam objasnio ukratko opcije, koje su one i kako se koriste?

Kad kliknete novi post izbaciće Vam prozor gde možete da pišete post. Bacite pogled dole i tu imate tri spojlera. Jedan služi za roleplay opcije, jedan za istoriju teme a treći za Vaš inventar. Kliknite spoiler za opcije i tu će vam izaći 5 kategorija roleplay opcija + 1.

Postoje sledeće opcije:

Osnovne Roleplay opcije - U njih spadaju šanse, random anime, random klasa, random reward, kockica 6 i kockica 24. Ove opcije bez obzira na ime se poprilično retko koriste u roleplayu već imaju malo veću ulogu u borbi protiv NPC-a ili u slučaju da u budućnosti se desi neki turnir.

NPC Roleplay opcije - U njih spadaju svi različiti NPC-evi protiv kojih se možete boriti u svetu.

Trap Roleplay opcije - U njih spadaju sve zamke na koje možete naleteti na nekom eventu, dungeonu i slično.

Dark Roleplay opcije - U njih spadaju opcije koje obično admin koristi, njih ne dirajte.

Casino - U njih spadaju igre koje se mogu igrati u casinu Redwood.

-----------------------------


Nije dozvoljeno koristiti opcije kako bi se otkrilo šta koja radi i slično, sa njima prvi put treba da se suočite u roleplay-u. Ukoliko Vas zanima neka opcija i šta sadrži, sami kopajte po forumu pa možda i nadjete.

Kako se koriste opcije?


Udjete u prozor koji sam ranije naveo i samo kliknete na opciju dok ne poplavi. Broj pored opcije označava koliko tih opcija hoćete da upalite, npr ako vas napadaju 3 Corrupted Pawna kliknućete prvo broj pa upisati ga i onda tek upaliti opciju. Nakon što upišete broj ugasite opciju i kliknite je opet, čisto da Vam se nešto ne zezne u procesu. I to je to, upalili ste opciju! Pojaviće Vam se post ispod vašeg sa rezultatima opcije i to je to što se tiče ovog tutoriala.

Pasivne kartice
Invertar
Invertar+
Invertar++
U tutorialu za postove sam spomenuo da se preko njih dobija exp. Levelovanjem dobijate mogućnost kupovanja novih tehnika, veće sposobnosti i vrednosti pa takodje i pare. Jedan level je jedan post, ništa komplikovano, jedini je problem što proces nije automatizovan i gde vi trebate sami da odradite taj proces level up-ovanja. Kako da se levelujem?

U gornjem desnom delu stranice imate sličicu sa vašim likom i njegovo ime. Kliknite je i izbaciće Vam slajder gde možete videti Vaš profil i slično.

Tutoriali T3ZsMm6

Kliknite View profile i izbaciće Vam vašu info karticu.

Tutoriali GoILrIv

Na info kartici možete videti sav Vaš napredak na profilu. Bacite pogled malo levo i videćete exp bar kao i level up dugme. Kliknite dugme i to je to, čitava nauka.

Tutoriali FFOp0C1

Za svaki level dobijate po 1000 novca i 1 kristal. Na svakih 10 levela dobijate po 75 na vrednosti i 15 na sposobnosti za raspodelu. Ukoliko primetite bilo kakav bug ili problem sa level up sistemom možete ih prijaviti u #žalbe-i-zahtevi diskord kanalu.

Pasivne kartice
Invertar
Invertar+
Invertar++
Kartice u borbi se koriste tako što kliknete gornji desni deo kartice (kliknete ID kartice i ona se automatski kopira) i samo prekopirate u post zajedno sa opisom napada. Ništa lakše. Naravno bitan je deo isto upisati odgovarajuće vrednosti kako bi Vam se napad uvažio i slično.

Primer opisa napada i kartice, postavljanja vrednosti:

Tutoriali 9OurehX

U ovom primeru, iskoristio sam svih 5 ponudjenih slotova i ispravno uneo vrednosti, takodje dočarao moj napad nekim kratkim opisom i slično. O slotovima i sličnim stvarima pogledajte ostale tutoriale, budući da je ovaj samo namenjen lupanju ID-a u post.

Jedna od čari koja je mene lično privukla igri je što bez obzira na opis napada, uvek se može nešto zanimljivo uraditi sa istim. Baciti ga na drugačiji način i slično, koristiti kombinaciju raznih itema i oružja, mogućnosti su beskonačne.

Pasivne kartice
Invertar
Invertar+
Invertar++
Rankovi su titule koje se dobijanju preko uspešnog završenog ispita ili nekih eventova. Njima pokazujete koliko zapravo znate o igri i služite kao predstavnici iste titule. Uz stalnu igru, razumevanje iste i slično moguće je napredovati kroz iste, dobijajući neke prednosti poput dodatnih skill poena i vrednosti. Za sad postoje naredne titule:

Apprentice - Jedna od titula koja se najlakše dobija. Simbolizuje Vaš početak u igri i napredak. Možete je polagati na 10-om nivou i ispit se sastoji iz proste bitke gde je bitno da pokažete vaše opšte razumevanje u igri.

Warrior - Titula koja ide nakon Apprentice-a. U istoriju igre bićete zapamćeni kao ratnik i samostalni borac koji ima pristojno znanje o igri. Ispit se sastoji od poligona zamki gde je bitno da što više predjete što efikasnije.

Elder - Titula koja ide nakon Warrior-a.  U istoriju igre bićete zapamćen kao jako dobar borac koji podučava druge i ume da prikaže poprilično umeće u igri. Ispit Eldera se sadrži od teorijskog znanja o igri i iz kratke borbe.

Legend - Pretenciozno ime titule jasno ukazuje na njenu bitnost. Legend igrač je igrač za primer, onaj koji zna sva pravila, pravi neverovatne poteze i od koga svi ostali igrači uče. Legend je najveća titula u igri koju neko može da dobije kada je umeće igranja u pitanju. Ovaj ispit je najteži za položiti.

Naravno postoje ostale titule, naprimer nepoznat rank, gde je od ostalih igrača sakriveno šta taj igrač poseduje i slično.

Jedan od takodje bitnih titula je Keon Rimor, gde je povlastica ovog ranka da možete da idete po svetu i istražujete ga. Uz njega dobijate Solar Kiss koji Vas štiti od tame.

U budućnosti će se verovatno dodavati razne nove titule uz posebnim povlasticama, al do tad ima vremena.

Pasivne kartice
Invertar
Invertar+
Invertar++
Putovanjem se služite kada idete negde Van grada, naprimer na misiju, dungeone ili ostale dostupne komplekse. Mapa Avordla se sastoji od 73 oblasti, i da bi putovali u sledeću potrebno je da izvedete putovanje. Imajte na umu da je dozvoljeno putovati samo u oblasti kružno oko vas, ne možete ih nikako preskočiti i slično. Kako putovati?

Prvo, udjite na mapu Avorlda, udjite u meni (gornji levi ugao)

Tutoriali 3UVw4yD

Zatim nadjite dugme koje se zove mapa sveta. Kliknite ga i trebalo bi da izbaci izgled mape.

Tutoriali DhCB1Ng

Sad kad vidite čitavu mapu, trebate imati na umu vašu trenutnu lokaciju. Svi igrači počinju iz grada Keona koji se nalazi u oblasti 24. Da bi ste putovali naprimer u oblast 23. Kliknite na tu oblasti i imaćete na desnoj strani prozora dugme koje glasi Travel here.

Tutoriali Ple1Sqd

Kada ga kliknete, izbaciće Vam prazno polje u koliko putujete sa nekim. Ukoliko putujete sami samo to nagovestite i kliknite putuj.

Tutoriali IBUj8GC

Tutoriali SZG6L4q

Kad ste to završili, prebaciće Vas na drugi prozor gde možete videti detalje vašeg putovanja. Dobijate određen broj sati koji morate čekati prenego što obavite naredno putovanje ili postujete u temu u toj oblasti. Takodje postoji šansa ukoliko prelazite preko Jungle bioma ili Ocean bioma da naletite na neprijatelje poput Monstera i Ocean serpenta sa kojima se odma možete boriti. Ponekad je bolje čekati duže nego umreti dok putujete.

Pasivne kartice
Invertar
Invertar+
Invertar++
Vreme u igri teče 12 puta brže od stvarnog vremena. To znači da za mesec dana igranja igre u roleplayu prodje jedna godina. U svetu Avorlda postoje dva perioda (godisnja doba) a to su Garun i Inolis.

Garun je hladno godisnje dobar koje traje 6 meseci (15 rl dana). Inolis je toplo godišnje doba koje ima isto trajanje. Na vrhu mape (prva dva reda oblasti) vreme je uvek kao toko Garun perioda dok u poslednja dva reda mape vreme je tokom cele godine kao u Periodu Inolisa. Ovo su roleplay uputi.

✾ Ako neki roleplay počne npr u Garunu i vi definišete da je hladno i da je taj period godine i ako sutra u igri se promeni godisnje dobar racunajte da je i dalje Garun iskljucivo za taj roleplay.

✾ Ako neke moći imaju uticaje godisnjih perioda i vi započnete borbu u odredjenom periodu taj period ce trajati do kraja borbe (iskljucivo za nju) makar se ona igrala i 2 meseca.

✾ Što se tiče definisanja dana i noći to je roleplay faktor i ko ga prvi definiše (u slučaju da pre toga već nije definisano) smatra se da je taj. Svi ostali igrači moraju da ispoštuju taj faktor.

Pasivne kartice
Invertar
Invertar+
Invertar++
Vrednosti su brojke koje označavaju vaše trenutno stanje tela u roleplayu i borbi. Postoje tri osnovne vrednosti - Health, Energy i Moć.

Health - životna energija, vaše trenutno stanje tela
- Kada HP padne na nulu vašu subinu određuje vaš protivnik.

Energy - vaša jačina tela
- Uz pomoć energije radite jake fizičke napade, bacate oružja, fizikališete i slično.

Moć - izvor moći unikatan za svaki anime.
- Moć Vam omogućava da izvodite svakakve moćne napade i tehnike.

Dobijanjem novih titula (Apprentice, Warrior, Elder, Legend) unapredjujete svog lika i njegove vrednosti. Za svaku titulu dobijate po 100 na sve vrednosti.

Kao što sam ranije naveo u tutorialu za levelovanje, na svakih 10 levela dobijate 75 vrednosti i 15 sposobnosti za raspodelu. Kada položite Legend rank sve Vaše vrednosti se automatski setuju na 1000. Maksimalno na bilo koju vrednost možete imati 1000, izuzetak bi bila možda neka zabranjena koja Vam daje više Healtha ili Moći.

Kako koristiti vrednosti u borbi?

Kad kliknete novi post odmah ispod njega Vam pišu vaše vrednosti koje trebate da unesete.

Tutoriali MJg5mxE

Ukoliko naprimer koristite Mač 1 i on troši 20 energije, napisaćete sledeće

Health - 625
Energy - 830
Moć - 1000

Nakon toga bacate neki jako jak napad na protivnika sačinjen od 100 moći

Health - 625
Energy - 830
Moć - 1000

I tako dalje. Bitno je pratiti vaše vrednosti i pisati ispravne količine istih. Ukoliko primetite da ste pogrešili vrednosti u postu a protivnik nije postovao, dozvoljeno Vam je da ih izmenite u ispravu količinu. Nije dozvoljeno menjanje vrednosti od prethodnih postova. Ukoliko ne ispišete dobro vrednost smatraće se da uopšte niste uradili tu tehniku što može dovesti do raznih stvari, pa čak i smrti vašeg lika, zato dobro pazite.

Pasivne kartice
Invertar
Invertar+
Invertar++
Postoje 7 sposobnosti koje moze da razvijete u igri, a to su:

SNAGA BRZINA PRECIZNOST INTELIGENCIJA REFLEKSI SPRETNOST VITALNOST

Kako se levelujete dobijate na svakom desetom levelu 15 poena na sposobnosti koje mozete staviti na jednu od ovih 7 ponudjenih.
Poeni se dobijaju do 200. lv-a. Sto znaci da tokom igre mozete dobiti ukupno 300 poena koje mozete raspodeliti.


Snaga

✾ Snaga je prirodna osobina tela koja omogućuje bolje izvodjenje tehnika koje zahtijevaju korišćenje osnovne tjelesne vrednosti - energije. Snaga radi tako što u zavisnosti koliko imate poena na snagu toliko manje trošite energije za neku karticu.

 Npr ako kartica zahteva 500 energije, a vi imate 300 snage potrošićete samo 200 energije.

✾ Kada smanjujete potrošnju energije snagom ne možete smanjiti potrošnju tako da neka tehnika troši 0 energije već je minimum 30.

Npr ako imate 200 snage i tehnika troši 200 energije vi ćete za njenu aktivaciju potrošiti 30 energije.

Brzina

✾ Brzina je sposobnost tijela da izvodi pokrete ili da se kreće u većoj mjeri u odnosu na drugog borca. Ona je najkompleksnija od svih sposobnosti i ovo su stvari koje brzina omogućuje:

1. Povećavanje granice izbegavanja tehnika pomeranja

Ovo je mogućnost borca da u slucaju da ima vecu brzinu od protivnika moze da izbegne napad većeg levela tehnikom pomeranja koja je manji level od tog napada.U slucaju da imate odredjenu kolicinu brzinu vise od protivnika vi mozete podici granicu svog pomjeranja za polovinu te vrednosti. 

Npr. Ako na vas ide napad level 200, vi imate npr moc koja vam daje sposobnost da se pomerite i izbegnete napad do levela 150 i imate 100 brzine vise od protivnika. Vi dizete vas granicu vaseg pomeranja za 50 (100 vase brzine / 2) i tako izbegavate napad.

Ova osobina brzine je beskorisna ako ne postoji deo terena gde napad ne deluje. (ne mozete se pomeriti na bezbedni deo terena ako je napad svuda)


2. Zagarantovani damage

✾ Ako ste brzi od protivnika imate mogućnost da mu nanosite zagarantovani dmg. To je damage koji protivnik prima nezavisno od toga da li izbegava ili ponistava napad. Jedini način da se poništi zagarantovani damage je defence.

✾ Zagarantovani damage je jednak polovini razlike brzine.

Npr Ako imate 100 brzine vise od protivnika vasi napadi ce nanositi zagarantovani damage od 50.

✾ Pored zagarantovanog od brzine postoji jos jedan zagarantovani izazvan razornošću.


Jako je bitno da zagarantovani damage i brzina kao sposobnost uopšte nema interakciju sa efektima.Za brzinu ne važe efekti. Na svakoj kartici podrazumeva se da brzina ne vazi za efekte osim ako je suprotno napisano na samoj kartici.


Npr ako imate otrovan mac ne mozete otrovati protivnika zagarantovanim dmg-om koji nosi taj isti mac. Tehnike koje kazu- ako primite deo damage primicete ceo i slicno, ne vaze za zagarantovani napad.

Preciznost

✾ Preciznost samo ime govori usmerava vase napade na takav nacin da oni postaju funkcionalniji i jaci. Ona je najjednostavnija sposobnost.

✾ Vasa poeni na preciznost racunaju se kao dodatan damage koji imate na vase napade.

Npr ako imate 100 preciznosti vas napad ce imati +100 dmg.

Inteligencija

✾ Sposobnost koja sluzi za kreiranje licnih tehnika (o licnim tehnikama procitajte vise u pravilima o tome).

✾ Inteligencija ima bitnu primenu u mentalnim napadim zbog načina funkcionisanja osnovne kartice Mind Release.

Refleksi

✾ Refleksi su sposobnost tijela da veliko brzinom reaguje na iznenadjujuće događaje. Ona je direktan counter za zagarantovani damage. 

Na svakoj kartici podrazumeva se da brzina ne vazi za efekte osim ako je suprotno napisano na samoj kartici.
Koliko imate poena na reflekse toliko zagarantovanog damage-a negirate. 

Npr Ako vas protivnik napada oruzjem i ima 400 brzine (zagarantovani 200) a vi imate 150 poena na reflekse primićete samo 50 zagarantovanog (200-150). 

✾ Refleksi imaju kao sposobnost bitnu primenu u igri zbog osnove kartice Reflex Dodge.

Vitalnost

✾ Vitalnost je sposobnost tela da regenerise sve dok imate vise od 0 moći vaše ćelije i tako da vam povraća hp.

✾ Koliko imate poena na vitalnost trećinu od toga regenerišete ako health po potezu. Ne mozete naravno preci osnovni health.

Npr Ako imate 300 poena na vitalnost svakim potezom regenerišete 100 healtha. 


Spretnost


✾ Spretnost je sposobnost sa kojom posjedujete veštine da radite više stvari za kraće vreme.

✾ Na svakih 150 poena na spretnost dobija dodatan kombinacioni slot za borbu.Svako povecavanje sposobnosti preko 500 ima svoj rizik, to detaljnjije procitajte u pravilima limita.

Pasivne kartice
Invertar
Invertar+
Invertar++
Slotovi označavaju koliko akcija možete da odradite u jednom potezu u borbi. Svaki igrač ima pravo na 5 slotova u jednom potezu. Oni se mogu povećati (Golden Aura u JoJo-u i slično),sposobnostima (Spretnost), može se takodje smanjiti potrebna količina slotova za neki napad uz pomoć tehnika. Slotovi su ovi mali kristalčići na vrhu kartice.

Tutoriali 0VGHMxM

Kao što vidite, ova tehnika troši 3 slota da se upali i kada je upalite nećete više morati da trošite slotove za nju osim ako je ugasite i opet upalite.

Kada istrošite 5 slotova u postu nije Vam dozvoljeno bilo šta dodatno da radite što zahteva slotove. Ukoliko predjete dozvoljene slotove smatraće se kao da niste uradili poslednju tehniku, tj onu koja je prešla slotove. Naprimer uradite neku tehniku koja Vam bafuje napad za 3 slota i bacite napad od 3 slota, ukoliko nemate neki baf na slotove Vaš napad se neće računati da je uopšte bačen.

Cooldown

Cooldown je vreme koje morate da sačekate nakon što iskoristite tehniku da bi je ponovo iskoristili. On teče tek nakon aktivacije napada/tehnike i vidi na donjem desnom delu kartice. Vreme se označava u potezima, i naprimer ako bacite neki napad sa cooldown 3, ovako će se gledati

napad - potez - potez - potez - opet možete koristiti taj napad

Neke napade ili tehnike možete koristiti samo jednom po borbi, i takve tehnike imaju oznaku 1 PB (po borbi, per battle)

Item slotovi


Item slotovi označavaju koliko zauzima prostora neki item u vašem inventaru. Ograničenje iznosi 10 slotova u inventaru koje možete nositi sa sobom. Kvadratići na vrhu oružja i itema označavaju slotove koji oni zauzimaju u inventaru.

Tutoriali YOEXwXZ

Možete imati koliko god hoćete oružja i itema ali prenego što izadjete iz grada ili na misiju potrebno je da namestite svoj inventar koji će zadovoljiti tih 10 slotova. Inventar možete menjati tako što odete u meni

Tutoriali 3UVw4yD

Nakon što kliknete meni, dole imate dugme inventar koji će vas preneti na sledeći prozor.

Tutoriali EYGODQR

Unutar inventara imate mala polja koje ispunjavate ID-evima kartica.

Tutoriali OitEbeQ

ID kartice se nalazi na gornjem desnom delu kartice. U polja upisujete samo njen broj. Ukoliko imate lupam samo 4 kartice, upišete ta 4 broja i sačuvate, ostala polja ostavljate prazno i to je čitava nauka iza inventara. Vaš inventar će se prikazivati u vašem postu na kraju njega svima na pregled. Ukoliko koristite neki item koji Vam naravno nije naveden u inventaru neće se računati kao da ste ga iskoristili.

Pasivne kartice
Invertar
Invertar+
Invertar++

Pasivne kartice
Invertar
Invertar+
Invertar++