Ninja World

Powered by Forumotion™

Ninja World | Rikutovo skrovište

Započni avanturu!
Stvori legendarnog karaktera kog će igrači pamtiti godinama i postani najjači ninja u igri.
Tvoja avantura počinje sada!


Info
Uputsvo
RegisterJoin Discord
Ninja WorldLog in

Ninja World - Roleplay Card Game

new_releasesView posts since last visit account_boxView your posts chat_bubble_outlineView unanswered posts done_allassessment Top Users of the Dayassistant_photoTop Users of the Game deleteDelete Cookies

Rikutovo skrovište

Skrovište se nalazi duboko u Yanishumi šumi,gdje niko skoro niko ne dolazi. Mjesto skrovišta je smješteno kraj vodopada,blizu jezera koje je okruženo sa mnogo kamenja. U stredini se nalazi jedan stari ali veoma fino dekorisan hram gdje su buddisti obično dolazili da se mole. Uz to u hramu postji biblioteka stara 4 vijeka skoro,u njoj se nalaze knjige o starom svijetu ninja svijeta i svih shinobija koji su živjeli u njoj,kao i tajni šta se sa njima desilo. Vjeruje se da su knjige djelo nekog vrhovnog bića,ne čovjeka.

#card771 Rikutovo skrovište Looping-animation-animeinspired-temple-with-waterfall-serene-landscape-setting-concept-looping-animation-anime-inspired-temple-waterfall-serene-landscape_864588-45432

Putovao je kroz zemlju Uzumaki arhipelaga,gdje se našao usred neke velike šume. Žabac na njegovom ramenu pravio je zvuove koje svaka žaba pravi,kako svako čudesno stvorenje koje je Bog stvorio pravi sa velikom zapanjošću.
"KREK,KREK...."žabac se upitao ka gdje se nalaze.
Rikuto sam je znao gdje se kreću. Pošto je kattad ga ovdje vodio otac da proživi kroz grub i naporan trening.


Rikuto pogleda na svog prijatelja,koji je bio postavljen na njegovom ramenu,samo smireno buljeći oko sebe.
"Ovo je mjesto gdje možemo da ostanemo na neko vrijeme dok se situacija ne smiri."
Pomjerio je neke grane ispred njega,svjetlo od sunca prozrelo je ko oštra sablja u njihve oči. Zvuk vodopada je talasao i ekoisao u daljini a između njega je izvirao stari hram sa mahovinom kako raste iz hramskog drveta.
Rikutovo skrovište 51f1135629ff02dab6a1ad35170b1169

Uzeo je i sjeo za jedan kamen koji je samotno gledao na cijeli hram.
Pogled na hram ga je veoma inspirisao,postavio je žabca na kamen i izvukao blok koji je dosad koristio za pisanje.
Polako sa laganim potezom počeo je olovkom da pravi male pokrete,opisuujući prizor ispred njega u svojoj nekoj perspektivi.

Mirni zvuci kojije priroda proizvodila,prateni sa kreketima žabca davali su taj neki umirujuć ton cijelom ambijentu. Nešto što se samo u knjizi moglo pročitati.

Još jednom žabac je ispustio miran zvuk iz svog grla, a Rikuto je otvorio usta da odgovori,kao da je tačno znao šta ga mala životinja želi pitati.
"Poznajem ovo mjesto otkad sam bio manji, oduvijek sam želio da ga naslikam. Moglo bi se reći da je ljepota prirode privlači."

Rekao je a zatim počeo da slika i crta hram,počeći od donjeg prednjeg djela koji su sačinjavale red od 20 manjih drvenih stepenica,praćenih sa ogromnim vratima koji su dovodili do ulaza u hram,ukrašena tradicionalnim japanskim ukrasima,inspirisanih njihovom kulturom.

Donekle cijeli hram se nalazio na jednom velikom drvenom mostu,ispod njega jezero je teklo normalno,ponegdje bilo je koja riba koja je prošla. Moglo se vidjketi po rjetko viđenim mjehurima u vodi, uz podršku mirnih tamnih silueta u dubini jezera.
Uvidjevši samu starinu mosta, da je mogao i dalje da podržava težinu ogromne strukture i Rikuta bilo je impresivno.
Mahovina na dnu mosta je bila se proširala i počela rasti u unutrašnjosti,pod je takođe bio vlažan. Vjerovatno zbog mokrog okruženja u kojem je izgrađen.
Kreket žabca je nastavljao,aRikuto je samo se fokusirao na završavanje ove slike.

Iskreno...Rikuto nije imao neka velika očekivanja od slike pošto se tek vraćao u svijet crtanja. Ali pošto će ovdje ostajati neko vrijeme htio je malo da se odmori i iskoristi vrijeme za sebe. Nije znao šta će poslije ovoga. Čizma mu je polako udarala od drvo mosta dok je poredio sliku sa ppravim životom. Moglo bi se reći da je imao talenta. Sad se polako približavao svom prethodašnjem talentu kojeg je sakrio duboko u sebi.

Polako je počeo da ctra i preslikava hram i vodopad koji se spuštao iza njega. Samo je bio trenurak vremena kad će u potpunosti završiti rad.
Ali kad bi se upitao, rekao bi da mu je slika prilično dobra poslije svih tih godina.

"Ahhh....perfektno."
Rekao je i pomirisao mastilo na bloku.
Bilo je mirisalo ko perfekcija,sa veoma lijepom aromom.
Uskoro će mrak da padne,primjetio je kada je sunce počelo da zalazi. Zatvorio jje bločić i stavio ga u kaput. Podigao je žabca sa kamena i stavio ga na rame.
Primjetio je,međutim, kako žabac gleda buljkavim pogledom u vodu,znajući šta misli Rikuto je zatvorio oči na trenutak i klimnuo glavom "ne"

"Nisi ti izgrađen za to žabac...pojele bi te ribe u jezeru."

Kročio je unutra hrama,njegov pogled odmah se okrenuo ka velikim brojem starih umjetničkih rekvizita koji su nosili istoriju decenija ili čak vijekova u sebi. Od vaza,skrolova,kipova,sablja,oružja. Bilo je veoma interesantno i zadivljujuće ali Rikuto nije htio da pipa ništa. Bilo je moguće da jedan dodir bi natjerao bilo koji porcelan da pukne u sekundi,nešto što nije želio.
Zapalio je sveću i počeo hodati dalje u hodnik.

Na kraju dugog tamnog hodnika bila se nalazila jaka svjetlost,Rikuto je stavio jednu ruku u džep i kročio ispred ogromnih vrata koja su stojala uspram svijetla. Po izgledu moglo se reći da ovo mjesto niko nije pipao već nekoliko godina.
Zato bi najbolje bilo da on kroči unutra i vidi u čemu je stvar. Iza ovih vrata,krije se nešto...nešto što mu je govorilo da nosi veliku istoriju za sobom. Možda će mu ovo pomoći da sazna tajne ovog ninja svijeta. Pomislio je...

Otvorivši vrata,dočekala ga je velika soba...zapravi nije ni bio siguran da se ovo mjesto moglo nazvati oranom. Veličina prostorije mogla je sama po sebi biti jedna velika kuća za porodicu od četiri. Svaki kutak bio je ispunjen sa policima sa talasima knjiga drugačijih boja i šara.
Jedva su prvih pet slova abecede mogla da ispune 1/4 prostorije,a kako je izgledalo većina knjiga je počinjala sa N,I ili T.
Polako je pustio žabca sa ramena a zatim počeo da šeta po prostoriji. Ovo je bio idealana trenutak da malo istraži,možda nešto od ovoga ima neke podatke koje je tražio.

Prvu knjigu koju je izabrao među ruljom bila je knjiga pod nazivom istorija i kultura shinobi klanova. Nije baš bio veoma brz čitač pa je mogao samo pročitati neke od stranica knjige. Uglavnom je knjiga karakteristisala detaljne opise različitih šinobi klanova i njihovih kultura,kako se onašaju,tehnike i njihov uticaj u svijetu.
Klanovi su bili raspoređeni u sistemu abecede. Ali neke stranice su očigledno nedostajale.

Poslednjih nekoliko stranica knjige bilo je opisivalo neke od velikih porodica u Ninja landu. Bilo je jako korisno sve u svemu,samo poslednje stranice nisu imale toliko detalja kao što je očekivao.

Ustao je sa kauča i vratio knjigu nazad u prazno mjesto odakle je i izvukao. Nakon toga sjeo je na stolicu i polako se prisjećao svoje borbe sa pokojnim Aburom Uzumakijem.
"Pa bar je sada tamo sa svojim pradedom....C Uzumakijem"
Promrmljao je i spustio šešir na sto pored njega.

Poslije nekog vremena lagan je otvori oči,shvativši da je zakunjao zgrabio je svoj šešir i lagano se uputio ka odaji. Možda je samo htio da istraži hram još malo i onda da legne spavati u udobnom krevetu. Šetao se niz dug mračan hodnik,jedini trag svjetlosti bila je mala svijećća koja je osvetljavala put slabašno,ali dovoljno da se vidi ispred njega.
Kada je slegao ravno,ispred njega se pojavila raskrsnica na kraju hodnika. Jedan put je bio desno od njega,drugi lijevo. Pitao se šta prvo da istraži....

Odlučio je prvo da istraži lijevi hodnik. Ono što je prvo mogao primjetiti je uzak prolz koji je vodio do jedne prostorije koja je bila povezana sa ostalim djelom hrama. Doduše nije bio kukavica,pa je zato laganim korakom došao do vrata i škrilja ih otvorio. Prvo što ga je dočekalo bila je prazna soba. Većina stvari bila je polomljena i urušena, Iz zidova je izvirala mahovina,a sa plafona je kapljala neka tečnost,vjerovatno voda od kiše. Sigurne je postojala neka rupa na crijepu hrama.
Upamtio je da pri dolasku se popeo uz neke stepenice koj su dovele do ove sobe. Moguće je da je već bio na zadnjem spratu pa je i zbog toga voda ovdje curila.
Nije bio siguran ali osjetio je neki osjetliv smrad koji je dopirao iz ormara. Nešto što je dalo istu aromu ko ubuđavljena hrana.
Otišao je do ormara da provjeri....

U unutrašnjosti ormara na prvi pogled nije bilo ničega, ali ako se dovoljno dobro zagleda može da se vidi rupa u zidu. Bez ikakvog pianja hram se polako raspadao. Drvo od kog je bio napravljen jeste bilo jako. Akli poslije svega četiri vijeka bilo je očigledno da će početi da se lama.
Nakon toga skrenuo je pogled i zatvorio vrata od ormara i onda je krenuo da se vraća nazad odakle je došao. Vidjevši šta se nalazilo na lijevoj strani raskrsnice htio je da vidi šta je na desnoj. Nadao se da će biti zanimljivo.

Napokon se vratio do one iste raskrsnice. Jedna je vodila na ljevo druga na desno.
Pošto je već istražio čjevo bilo je vrijeme da oproba se desno i vidi šta se nalazi tamo.
Prva uočavajuća razlika je bila razlika u širini,ovaj hodnik je vjerovatno vodio pravo u neku dvoranu već.
Polako je navigirao kroz hodnik,sa pomoći svijeće gdje se zaustavio ispred vrata koja su vodila ka ulazu u jednu od više prostorija...ili je možda bio još jedan hodnik...

Iza vrata,velika sobu i u sredini neki niski sto,vjerovatno prostorija gdje su ljudi jeli. Sama soba je bila veoma normalna,osim tog stola ništa više nije se isticlo. Tu su i bie neke stare slike ali boja se umazala i ostarila tako da čovjek nije mogao da shvati šta bi to tačno trebalo da predstavlja.

Stavio je ruke u džep i naslonio se na zid,malo tako gledajući sobu dok je razmišljao da li da ode u krevt. Bilo bi i poželjno gledajući situaciju.
Polako se počeo vraćati nazad odakle je došao. Bitno je bilo da poznaje hram u kojem je bio i to je to.

Osjetio je kako ga nešto cima po nozi. Pogledao je dole i vidio žabca koji ga je gledao sa buljkavim pogledom.
"KREK.",Žabac je ispustio zvuk iz svojih usta a zatim skočio na Rikutovo rame.

Rikuto je stoično gledao,a aztim počeo da se šeta ka krevetu da se malo odmori,bila je već noć a on nije imao više energije.
Ušao je u jednu od prostorija,međutim nije primjetio krevet. Nego je prostorija ličila na jednu od onih soavaćih soba u kojoj obično samuraji žive.
"...Schweize...",opsovao j sebi zatim sjeo na stolicu i zatvorio oči.

Rikuto je polako udubio se u svijet snova. Obično nikad nije mogao da sanja nita,nije znao zašto ali obično je njegov um bio prazan. Jednostavno njegov mozak nije mogao da smisi ništa zanimljivo o čemu bi mogao da sanja. Zato je većinom izbjegavao spavanje. Bilo mu je dosadno.

Rikuto je polako otvorio oči nakon što su zraci sunca uprali u njega. Pogled na cijelo skrovište sa prozora mu je pružalo novu perspektivu i iskreno,bilo je lijepo. Ovo je bio život,bez pritiska Takikagurea i odlaska na misije svaki dan,Rikutu se to doista sviđalo ali ne bi to nikad priznao.
Malo po malo ustao je sa stolice i presvukao se u uniformu.
Zgrabio je žabca i stavio ga na rame,zatim izašao napolje da se malo prošeta.

Naokon se vratio nazad u skrovište,mjesto koje mu je davalo najveći izvor mira i tišine sa izostatkom vodopada u daljini.
Približio se rampi starog drvenog mosta i izvukao konzervu rible hrane.
Otvorio je konzervu i počeo sipati riblju hranu u jezero,čime je nakon nekoliko trenutaka video nekoliko figura kako se grupišu da se uhvate za hranu koju mnogo vole.
Nakon toga se okrenuo i kleknuo,postavljajući kesu na pod da vidi šta je sve kupio.

Kesa sa namjernicama se polagano otvorila,unutra se nalazila neka jednostavna hrana kao što je hljeb,džem,pašteta....tako neka sočna hrana. Bilo je i jaja,članovi Bakuton klana su voleli jaja poprilično.
Sjeo je na klupu i počeo da maže hljeb džemom,sočan miris mu nije izazvao reakciju,ali duboko u sebi mislio je da će biti ukusno.
Sada je bilo vreme da proba kvalitet džema.

Kada je završio jelo bio je zadovoljan. Praznina koja je osjećao u stomaku ga je prošla i opet je vratio svu energiju koju je imao. Bio je to pun oporavak. Pomislio je kako se samo čeka trenutak borbe i pomislio da bi bilo dobro da malo trenira svoje tehnike.
Bilo je potrebno pošto je trebao da se uskoro bori na misiji.

Protrljao je sebi vilicu malo,razmišljajući o kako da učini svoje tehnike jačim.
Odlučio je da proba malo meditirati,a možda mu to neće nešto najviše pomoći.

Šta ćeš,ali bilo bi vrijedno probati...trebaće da se baš fokusira za ovo.
Baš dosta.

Eksplozije su se čule u daljini dok je Rikuto trenira malo dalje od skrovišta. Međutim zvukovi nisu bili izolovani.
Zvuci eksplozija i gline kako se mješa i topi su se čuli dok je nastavljao da trenira a nakon toga je odlučio da završi.
Nije baš nešto napredovao,ali nije toliko mario to. Sve dok je bio trenirao bio je zadovoljan. Imao je potencijala međutim nije znao kako da ga oslobi.
Svejedno ubrzo poslije treninga sišao je nazad do skrovišta i prošetao se mostom.

Sjedeći tako uočio je svog druga žabca kako skače okolo i žvalja na muvama. Malo stvorenje bilo je zanimljivo za gledati ali nije znao zašto.
Svejedno,pružajući situaciju razmišljao je još malo da putuje po svetu. I potraži razna mjesta da slika u svom bločiću.
Biće sjajna prilika,pomislio je...

Prva stvar koju je ugledao bio je pogled njegovog prijatelja žabca kad se vratio. Malo životinje je skakala po drvenom mostu,odbijajući da pliva u vodi,znajući da će je neka veća riba pojesti čim se približi. Lanac ishrane je bio čudna stvar u ovim krajevima. Nije se znalo ko jede koga.
Životinje su uglavnom se skrivale i čekale taj trenutak da napadnu i okoljeme se,a i ljudi nisu bili drugačiji. Takav je zakon prirode.

Možda se samo malo zamislio ali u daljini mgao je da osjeti kako je blizu da otključa svoj potencijal. Sve što je trebalo jeste da pronađe svitak i moće da ustanovi tehnike vatre.
Došao je do hrama i polako skinuo šešir,te je rukom prošao kroz kosu te zatim opet vratio šešir nazad.
Voda je žuborila dok je razmišlao o svojem iskustvu kao ninja i pomislio da bi bilo dobro da uradi jednu misiju koju je nedavno vidio negdje.
Tada je zastao i okrenuo se,odlučujući da je anbu misija važnija za sada.