Dok sam hodao, primetio sam zanimljivu radnju na kraju ulice. Radnja je imala starinski izgled, a u izlogu su bili izloženi mačevi i štitovi, koji su odmah privukli moju pažnju.
Prišao sam bliže i pročitao natpis iznad vrata: "Antikvernica Shinshoudo". Znatiželja me je obuzela, pa sam odlučio da uđem unutra i istražim šta se krije u ovoj radnji.
Otvorio sam vrata, a zvono iznad njih se oglasilo, najavljujući moj ulazak. Atmosfera unutar radnje bila je ispunjena mistikom. Zidovi su bili obloženi policama koje su bile pretrpane raznim antikvitetima. Bilo je tu starih svitaka, zlatnih statua, drevnih oružja i mnogo drugih stvari koje su odisale prošlim vremenima.
Koračajući polako između polica, pažljivo sam posmatrao svaki predmet. Na jednoj polici sam ugledao stari svitak sa zamršenim simbolima koji su bili izbledeli od vremena. Na drugoj su bile zlatne statue bogova ili nekih istorijski važnih ličnosti, izrađene s neverovatnom preciznošću. Ispod staklenog ormarića nalazili su se drevni bodeži i mačevi, svaki sa svojim jedinstvenim dizajnom i pričom koja je pričala o njihovoj starosti.
U daljem delu radnje, na jednom postolju, stajao je štit ukrašen komplikovanim gravurama koje su izgledale kao da pripadaju nekoj davno zaboravljenoj civilizaciji. Osetio sam neodoljivu želju da saznam više o svakom predmetu, kao da i neki od njih krasi moju kuću, ali trenutno nije bilo vreme za takav trošak. Ljubazno sam se zahvalio radnici na izdvojenom vremenu, a zatim i izašao napolje.