Velika vrata stoje kao nepokolebljiva prepreka na ulazu u ovaj važan deo sela. Njihova masivna struktura šalje jasnu poruku o ozbiljnosti i važnosti misija koje se ovde obavljaju. Ipak, iza tih vrata krije se Mission Guild - mesto gde se prepliću tamna strana shinobi sveta i duboka predanost zaštiti sela.

Mission Guild je mračno mesto, gde su tajne često više vredne od zlata. Ovde, iako su ciljevi usmereni ka dobrobiti svih, sredstva kojima se postižu ponekad su mutna i sumnjiva. Malo je onih koji se usuđuju da kroče u ovaj prostor, jer iako se može pronaći rešenje za gotovo svaki problem, cena može biti visoka.

Shinobi Mission Guild Ai_test___a_woman_at_the_guild_mission_counter___5_by_alby69_dgbmkwh-fullview.jpg?token=eyJ0eXAiOiJKV1QiLCJhbGciOiJIUzI1NiJ9.eyJzdWIiOiJ1cm46YXBwOjdlMGQxODg5ODIyNjQzNzNhNWYwZDQxNWVhMGQyNmUwIiwiaXNzIjoidXJuOmFwcDo3ZTBkMTg4OTgyMjY0MzczYTVmMGQ0MTVlYTBkMjZlMCIsIm9iaiI6W1t7ImhlaWdodCI6Ijw9ODU0IiwicGF0aCI6IlwvZlwvOWUxMGJlN2ItMGI0NC00NjBkLTk2MWUtMDYyMjM4ZWEwNzcyXC9kZ2Jta3doLWQxN2VjOTE3LTJiZDktNDM4Ny1iZjdkLWM3OTE4ZDIzZjBlMy5qcGciLCJ3aWR0aCI6Ijw9MTI4MCJ9XV0sImF1ZCI6WyJ1cm46c2VydmljZTppbWFnZS5vcGVyYXRpb25zIl19

Na glavnom šanku, iza brda papira, krije se mnoštvo tajni i izazova. Misije se ovde objavljuju uz odgovarajuću nagradu, ali samo najbrži, najsmeliji i najbolji shinobi mogu da se nadaju da će biti nagrađeni. Svakih sedam dana, nova misija izranja iz mračnih dubina Guilda, a samo najveći heroji će biti nagrađeni za hrabrost i veštinu.

Iako Mission Guild može delovati kao sumorna i opasna destinacija, za one spremne da se suoče sa izazovima i rizicima, to je mesto gde se stvaraju legende i gde se dokazuju najveći shinobi. Ovde, samo hrabri i odlučni mogu pronaći svoje mesto u istoriji sela.