Sanna Uzumaki je još jednom na misiji da spase nindža svet. Došao je u Uchiha muzej kako bi istražio glasine koje su kružile: navodno muzej čuva neki poseban Uchiha stone tablet, koji ukazuje na mistične veze izmedju Uzumaki klana i Uchiha klana. Oba klana su nekada bili moćni medijumi super sila i vrlo je moguće da postoji nekakava veza izmedju njih. Kada je Sanna došao muzej je bio krcat, puno nindži je došlo na predavanje profesora Matsude, Sanna je video čak i neke nindže iz sela Vodopada ali je odlučio da ostane sakriven u masi i da pažljivo sve prati kako bi našao ovu misterioznu tablu o kojoj svi govore.
Nekoliko sati kasnije
Profesor Matsuda iznosi i pokazuje drevnu tablu i nazivao je o saradnji Uzumaki klana i Uchiha klana, on samo naglašava kako je ova tabla "novo" saznanje i da se još treba proučavati, potom dolazi neki čudan mačevalac koji uzima tablu i odnosi je nekuda. Sanna odlučuje da prati ovog čoveka, da ga napadne i da mu oduzme tablu jer je to najbrži put do razumevanja svega. Sanna odlazi iza postavke, izlazi iz muzeja i prati ovog nidžu. Nindža ga je odveo do nekog čudnog arheološkog nalazišta.
"Dobrodošao"
Viknuo je neko!
"Pre nego što te ubijem, reci mi ko si i zašto me pratiš, šta želiš od mene"