Prvi korak u Nezavisnu Zemlju
Takikage Genji me je lično pozvao u svoju kancelariju. Zrak svetlosti kroz prozor osvetljavao je njegove ozbiljne crte lica dok mi je govorio o misiji koja bi promenila sudbinu sela Vodopada. „Tatsuko,“ rekao je, „ova misija je ključna za sigurnost našeg sela. Tvoj zadatak je eliminacija tima elitnih jōnina poznatih kao Yami no Kage. Oni kontrolišu elemente na nivou koji nadmašuje sve što smo ikada videli. Njihov potencijal za razaranje je pretnja koja mora biti uklonjena. Ne smeš ostaviti trag.“
Vraćanje u sadašnji trenutak.
Nezavisna Zemlja – Reke Starih, bila je područje van kontrole velikih nindža nacija. Idealno mesto za operacije ovakve prirode. Noću sam prešao granicu, izbegavajući straže i patrolne timove. Područje je bilo ispresecano mrežom reka i starih hramova. Već sam osećao težinu misije na svojim plećima, znajući da me svaka greška može koštati života. Reke su bile mirne, ali u tami sam osećao prisustvo neprijatelja. Tim Yami no Kage bio je tu negde, čekao je. Delovalo je kao da sve oko mene pripada njima, kao da su ukrotili prirodu oko koje se sve obrće ili je ovo možda bila samo paranoična glava. Ovo je ipak bila moja prva anbu misija.
Prvi korak ka metama bio je locirati njihove skrivene baze i obezbediti da me ne primete. Krenuo sam prema starom hramu, koji je prema mojim prikljupljenim informacijama, služio kao njihov poslednji centar aktivnosti. Osećao sam kako se nešto zlokobno nadvija nad tom zemljom, a napetost u vazduhu bila je opipljiva.