Na našu veliku žalost mlada gospođa nije mogla da pristupi partiji njene pare već spičkane na cjenu zamjene imovine. Ubrzo novi sto je zamjenio onaj pokojni i odlučujuća runda između mene i Matsude ako sam dobro čuo njegovo ime. Dok se ovo dešavalo ne treba se zanemariti žrtvovanje mladjanog dečka za separeom, zbog njega uspješno je pažnja lavice odvučena od našeg stola. Čim sam podigao karte mogao sam da vidim svoja seledeća dva mjeseca ležerno odmarajući dok sam sve obaveze gurao kamenku pored.
"Vjerujem da si spreman, zadnja je runda nakon ovoga neko od nas dvojice postaje sluga."
Dvije runde su već prošle jednu pobjedu je izvukao on jednu ja. Ovaj put u mojoj ruci zajedno sa početnim kartama na stolu nalazila su se dva para, ovo je bilo skoro sigurna pobjeda ali shinobi ne ostavlja ništa sreći. Sa ne zapažljivim pokretom očiju virno sam ka dilerki, naše oči na momenat pogledavši se. U sledećem momentu gledao sam nazad u svoje karte. Sve sam dao da mi osmjeh ne ispliva na usne, jer sada znam da je dilerka već upoznata sa kartama u Matsudinoj ruci, više nisam trebao da znam. Njegova ruka je imala potencijala za straight ali već sam vidjeo karte koje su padale na sto. I sa njima moja pobjeda je bila zagarantovana.
"Matsu hajmo da vidimo koga karte vole više."
Sa tri para dva u mojoj ruci i jednim na stolu pogledao sam Matsudu idealje održavajući ravnodušni izraz na svome licu.
Ni na nebu, ni na zemlji.