4. Konačna borba
Prateći špijuna iz Fukushu Plemena, kretao sam se kroz gustu šumu Zenkotsu Kotana. Njegovi koraci su bili tihi, ali sam ga pažljivo pratio. Znao sam da me vodi do njihove baze, ali sam morao biti oprezan. Njihove sposobnosti genjutsua mogle su lako da me zavaraju. Nakon nekoliko sati hodanja, stigli smo do starog hrama skrivenog među drvećem. Bilo je očigledno da je ovo njihovo glavno skrovište. Špijun je stao ispred ulaza i okrenuo se prema meni.
"Ovde je kraj puta za tebe," rekao je sa osmehom. "Vođe su unutra. Ali nećeš ih lako pobediti."
"Onda ćemo to videti," odgovorio sam odlučno, pripremajući se za ulazak.
Dok sam ulazio u hram, osećao sam kako se atmosfera menja. Unutrašnjost hrama bila je mračna i tajanstvena, sa zidovima prekrivenim starim runama. Zvukovi su bili prigušeni, kao da je samo prisustvo genjutsua iskrivilo stvarnost. U središtu hrama stajali su vođe Fukushu Plemena, obučenih u tamne haljine. Njihove oči su sijale zlom, a njihova prisutnost bila je zastrašujuća.
"Došao si da nas zaustaviš?" upitao je jedan od njih, njegov glas bio je dubok i prepun pretnje.
"Došao sam," odgovorio sam, izvlačeći svoje oružje.
Borba je bila neizbežna. Vođe su koristile svoje genjutsu da stvore iluzije, ali sam uspeo da ostanem fokusiran. Koristeći svoje ometajuće bombe, destabilizovao sam njihove napade. Borba je bila žestoka, ali uspeo sam da ih oslabim dovoljno da ih onesposobim.
"Ovo nije kraj," rekao je vođa pre nego što je pao. "Ima nas još mnogo."
Nakon što sam onesposobio vođe Fukushu Plemena, znao sam da je ostalo još nekoliko špijuna koji su se skrivali u Zenkotsu Kotanu. Njihova mreža bila je razgranata, ali morao sam da ih pronađem i neutralizujem. Dok sam se kretao kroz hram, naišao sam na poslednjeg preostalog špijuna. Njegova figura bila je skrivena u senkama, ali mogao sam osetiti njegovu prisutnost.
"Znaš da ne možeš pobediti," rekao je hladno, izlazeći iz senki. "Mi smo Fukushu Pleme. Naše veštine genjutsua su neprevaziđene."
"Videćemo o tome," odgovorio sam, pripremajući se za borbu.
Borba je počela brzo. Špijun je koristio genjutsu da stvori iluzije, ali sam uspeo da ostanem fokusiran. Koristio sam svoje ometajuće bombe da destabilizujem njegove napade i postepeno ga onesposobim.
"Ne možeš me pobediti," vikao je, pokušavajući da se oslobodi.
"Već sam te pobedio," rekao sam, zadavajući završni udarac.
Sa poslednjim špijunom neutralizovanim, znao sam da je misija završena. Fukushu Pleme je bilo razotkriveno i njihova mreža uništena. Zemlja Šuma, Zenkotsu Kotan, bila je konačno slobodna od njihove manipulacije.