Skoro svi su razgovarali o nekom coveku pod imenom Kosaro. Koliko sam uspeo da razumem danas ce on doci kako bi se obratio mestanima ovog sela kako bi resili novonastali problem. Ima li to ikakve veze sa balonima koji su pusteni? Nisam bio siguran, ali ispred mene prostiralo se puno prostora koji su cili standovi i od glave do pete obuceni ljudi. Nisam ni sam mogao da verujem kako mogu po ovakvim vrucinama da hodaju tako obuceni.
Odlucio sam da se uputim pravo ka tom Kosaru, zeleo sam da saznam nesto vise o ovom selu i njihovim problemima. Sve je delovalo tako mirno, da li su pokusali samo da zataskaju sta se stvarno desava kako ne bi izgubili svoje kupce? Ne mogu vise da filozofiram, najbolje je da se sam uverim tako sto cu slusati o cemu prica taj Kosaro.
Medjutim, koliko god da sam zeleo brzo da dodjem do tamo ispred mene se samo stvarala samo sve veca guzva. Mora da je danasnji dogadjaj bas privukao paznju sireg auditorijuma ninja kontinenta. Ne znam ni ja odakle su sve stvarali, dolazili su sa svih strana. Toliko je bilo lose da sam se jedva kretao kontinualno gurajuci se sa svima. Sve koje sam potapsao po ramenu ispratili su me cudnim pogledima, neko i sa psovkama, pokusali su i da fizicki nasrnu na mene. Deluje kao da su bili previse agresivni, zasto li je toliko bilo bitno da cuju sta Kosaro ima da kaze!? Kako ovakvo mesto koje je samo trgovacke funkcije moze imati problema? Mogao bih do sutra da nagadjam i da ne dobijem tacan odgovor, moram pozuriti kroz masu ovih ljudi kako bih cuo o cemu se zaista radi. Ali ne mogu tako lako, da li da poletim uz pomoc svoje zemljane tehnike? Ne, ipak losa ideja, nisam siguran o cemu se radi i traga li se za nekim. Otkrio bih lako svoj indentitet kao sinobi i samo mogu uznemiriti vec uzrujanu rulju. Frustrirao sam se, ali izgleda da jedini nacin da dodjem do njega je da se nekako ubrzam, a mislim da imam savrsenu ideju za to.
#card39
Noge su mi postale laganije i vecom brzinom nego ranije kretao sam se kroz samo naselje. Bilo je sve vise ljudi da je to postalo nepodnosljivo, ali sa svojim iskustvom i novostecenom brzinom lagano sam se provlacio izmedju svih, a da ne stignu ni da vide ko je prosao pored njih. Kako sam prolazio uocio sam veliku Torii kapiju koja izgleda kao sam simbol sela. Nisam imao puno vremena da se zapitam zasto je ona tu. Kao da je neka misterija zajedno sa ovim stablima roze tresanja. Koliko moram jos da trcim covece da bih stigao, hocu li cuti uopste bilo sta od ovog Kosara..
* Tsumi trci sve brze i brze *
Osecam se kao da ce mi noge otpasti, moracu kasnije da se vratim da obidjem standove, mozda naidjem i na proizvode mog oca kojeg prodavci preprodaju na ovom bazaru, festivalu, sta god da je.. Prokleti Kosaro, koliko li je jak? Da li je obican mlakonja koji samo prenosi vesti ili mozda neki jak nindza iz nindza sveta. Uglavnom plan je da dodjem sto blize njega ponasajuci se kao i svi ostali gradjani, prepoznaje li me on sa moje poternice? Nadam se da ne, cak i da izbije neki problem lako cu pobeci odavde, ako treba unisticu celo mesto. Nasilje mozda nije najbolja opcija, mnogo je, ako ne i previse ljudi na jednom mestu, bicu povucen i slusacu svaku rec koju on bude izgovorio. Nakon toga kada budem cuo sta je izgovorio, odreagovacu u zavisnosti od situacije. Ako ne bude nista strasno samo cu naci neki pansion gde mogu provesti noc i uputicu se nazad ka selu sa novim iskustvima.
Ne bih voleo da sam presao ovoliko i posvetio se da nadjem tog Kosara ni za sta, nadam se nekoj ferci ili monologu koji ce dovesti do novih avantura. Rulje je bilo sve vise i vise kako sam prilazio ka mestu gde je Kosaro bio spreman da drzi svoju rec.
* Tsumi polako ulazi u masu koja je spremna da cuje sta Kosaro ima da kaze *
Malo sam usporio, cak iako efekat ove vodene tehnike je i dalje na snazi. Setao sam se lagano kroz ove ljude priblizavajuci se ka Kosaru. Delovalo je kao da vec nesto prica, kao da uvodi u ono sto trebamo svi da cujemo, ali je imao neki tih i mekan glas, da oni koji mu nisu bas blizu ne bi mogli da ga cuju o cemu govori. Bio je mrsav sa jakim crtama lica i dugom crnom kosom. Nikad ne bih ocekivao da ovakav covek ima tako slabasan glas.. Priblizo sam se skroz do njega dok su se ljudi iza mene pitali ko ih je prosao cak da su poceli da se svadjaju medjusobno jer je borba za ovakvu poziciju da slusaju Kosara bila jako teska za dostici. Uspeo sam da stignem do prvog reda i izgledao potpuno smireno. Prilagodio sam svoje kretnje i mimiku da izgledam kao svaki iznenadjeni stanovnik kako se ne bih izdvajao od ostalih, da niko ne posumnja da sam sinobi.
Kosaro je poceo sa svojom pricom i malo je pojacao ton. Svi su zacutali kako bi culi o cemu se radi.