Magnus je naglo otvorio oči, osećajući hladan trzaj kroz telo, kao da mu je tlo iznenada izmaklo ispod nogu. Jednog trenutka bio je u hodniku, sa crvenom chakrom koja je ključala oko njega, oči prikovane za Watatsuova – a sada...
Okružen kockama.
Velike, lebdeće strukture, u savršenom redosledu, širile su se u svim pravcima. Bile su sive, bezbojne, ali sa nekom neobičnom energijom koja je pulsirala kroz njih. Gledao je oko sebe zbunjeno, gotovo zaprepašćen. Prostor je bio nestvaran, izokrenut, kao da se zakoni fizike više nisu primenjivali. Svaka kocka delovala je udaljeno i blizu istovremeno, nemoguće za proceniti.
Magnus se naglo okrenuo, besno tražeći odgovore.
"Šta je ovo?! Gde si me doveo?" – viknuo je, dok mu je crvena chakra još uvek podrhtavala oko tela, ali sada pomešana sa zbunjenošću.
Magnus nije mogao da veruje. Osećao je da mu je oteta prilika – prilika za osvetu, za kraj njegovih bolnih noćnih mora. U očima mu je gorela mržnja, ali nije mogao ništa učiniti. Za sada. Odjednom, pred njegovim očima, nešto čudno počelo je da se dešava s čovekom ispred njega.
"Šta ti je bree? Vrati me istog momenta kako si me i doveo!!"
Magnusov um bio je u potpunom haosu. Stajao je nepomično, a misli su mu divljale – nikada se nije osećao ovako bespomoćno. Nije znao šta da uradi. Kroz godine borbe, uvek je imao neki izlaz, neki plan, ali sada... sve je bilo nejasno. Ovaj svet, ovaj čovek... ništa nije imalo smisla.
Srce mu je ubrzano kucalo dok je pokušavao da pronađe logiku u svemu. Da li je stvarno ovde zarobljen? Ako ga ubije, da li će ikada izaći odavde? Osećaj nemoći polako ga je obuzimao, nešto što mu je bilo strano i zastrašujuće. A taj osećaj... strah, tihi strah, počeo je da raste u njemu.
Bio je zbunjen, gotovo paralizovan tom spoznajom. Šta sada?