Nestabilno tlo je samo sebe proždiralo. Veliki betonski blokovi su naime polako tonuli kroz pesak. U čitavoj areni, stajao sam jedini, okružen zidovima koji su štitili posmatrače. Moj protivnik se očajnički borio da pobegne, pokušavajući da skače sa bloka na blok, ali mu nije išlo od ruke. Upao je u moju zamku.
Iako je bio na ivici poraza, uspeo je da izvede svoj najjači napad, boreći se do kraja. Chakra bljesak je išao pravo ka meni - al ja se nisam pomerao - nisam bio uplašen. Hitrom reakcijom znakova ruku, naizgled niotkuda, kristalni ledeni štit je krenuo da se formira. Momenat kako je bljesak chakre dotakao štit, njena svetlost se samo odbila o svaki njen atom, stvarajući prelepu prismu duginih boja koja je obasjala teren narednih nekoliko sekundi.
#card1415 3600 def - 345 chakre
Protivnik je bio već uveliko stunovan - borba je bila gotova. Dalje nasilje nije bilo potrebno, ipak, ljudi su gledali (stidim se). Nisam imao potrebu da u čast smrti jednog čoveka zakopam drugog - to mi samo nije imalo smisla. Dosta je za danas bilo pokušaja prolivanja krvi - takav nepomičan i ukopan, on je za mene bio poražen.
Okrenuo bih se ka spectatorima, a potom blago naklonio, završavajući svoju izložbu moći. Iako nisam dobio maksimalan broj poena na testu, znao sam da sam danas pokazao nešto mnogo važnije – ljudskost, koja se retko viđa u svetu shinobija.
10 bodova.