Načula sam da je u gradu stigao novi "Flower festival"; pun zabave, dobre hrane i zanimljivih ljudi. Tokom mojih selidbi susretala sam se sa mnogo različitih vrsta festivala, cirkusa i raznih drugih zabavnih programa namijenjenih upoznavanju i sticanju novih prijateljstava. Što je po mom mišljenju, na ovoj planeti, kao glavni sastojak u svakom receptu za kolače - ŠEĆER.
To je kao neka osnova za bolji svijet i bolji narod. Socijalizovanje, druženje i isprobavanje novih stvari nikome ne može da škodi, već samo da ostavi lijepe uspomene i poznanstva za cijeli život.
Prvo mjesto koje mi je zapalo za oko, je mjesto koje mi je prvo zapalo za nos, a to je Omai food štand. Vidjela sam da je svaki sto popunjen, osim jednog u samom ćošku i pomislila sam; ovo je moj srećan dan. Ušla sam i zauzela mjesto, na stolu je stajao lijepo ukrašeni meni sa različitim pecivima i osvježavajućim ili toplim napicima. Prišao mi je kelner i upitao šta bih željela, odgovorila sam:
Hmm, prvi put sam ovdje i iskreno nisam izbirljiva što se tiče hrane. Molim Vas iznenadite me sa bilo čim što je tek izašlo iz rerne, a uz to jedan ledeni čaj od manga molim.
Kelner mi se nasmiješio i rekao da će doći za koji trenutak, odao mi je utisak kao da mu je već palo na pamet šta bi mogao da mi donese.
(5min kasnije)
Kelner: Izvinite na čekanju, u velikoj smo gužvi ali izvolite Vaš ledeni čaj i bao bun sa junetinom i povrćem. Ako Vam nešto ne odgovara slobodno recite.
Bila sam oduševljena, već sam znala da će da mi se svidi.
Hvala Vam puno, izgleda nevjerovatno. Stvarno ste dali sve od sebe.
Kelner se osmijehnuo i naklonio, a zatim se vratio na posao. Kada sam probala ovo pecivo sa junetinom, malo je reći da je bilo ispunjeno aromama i dovoljno sočno. A ledeni čaj je bio toliko sladak, da sam znala da ću poručiti još jednu čašu kasnije.