Po završetku svoje anbu misije vratio sam se u selo. Sve je ponovno postalo monotono nekih par dana. Jutros sam izašao u nabavku i vidio neke od onih koji su otišli na okupljanje što ja nisam. To mi je davalo znak da je okupljanje završeno. Planirao sam poslije da skoknem do ćevabdžinice ili restorana pokojnog Kireia da vidim šta se zbivalo na okupljanju. I današnji dan je tekao kao prošlih par. Ručao sam piletinu koju sam samo malo ispržio neželeći praviti ništa specijalno. Poslije ručka sam odradio lagani trening, koji je obuhvatao vježbu sa zemljanim kreacijama i malo bacanja kunaia, samo da izbacim višak energije. Nakon toga sam prišao svome krevetu koji se nalazio ispod malenog drvenog proozorčića koji je gledao ka selu. Legao sam na leđa jer nisam želio zaspati nego samo kratko odmoriti.
Iznenada nekakva jeza je prošla mojim tijelom i odmah je moj pogled skrenuo na stepenice koje vode ka podrumu. U tom trenutku jednostavno kubim kontrolu nad svojim tijelom i iz mene počinju da izlaze neke stvari koje na prvu nisam mogao raspoznati. Uspio sam da se razaberem dovoljno da ustanem iz krveta ionako sjedeći gledam u svoje ruke. Te stvari, za koje sada vidim da su neke čudne tvorevine oblika lanaca, su idalje bile tu. Pokušao sam da pomjerim ruku što mi je i uspjelo. Iznenada se i lanac pomjerio. Tada shvaćam da zapravo mogu upravljati sa njima. Smirujem chakru u svome tijelu te se lanci povlače nazad unuar moga tijela. Šta se ovo dešava. prozborio sam te pomislio da je neka od Kaguya tehnika koju sam nekim čudom probudio u ovom trnutkumada sam sumnjaou to znajući da moj klan ima sposobnosti sa kostima, a ne lancima.
Opet mi je pogled skrenuo ka podrumu izazivajući čudnu jezu koju nisam imaočak ni pri najgorim misijama na kojima sam ubijao po desetine ljudi. Odlučan da saznam šta se dešava i pun neke ljutnje ustajem i jurim ka podrumu. Silazeći dole pravim znakove rukama s namjerom da srušim onaj zid na kom su oni prokleti simboli. Uspio sam da se suzdržim baš u trenutku kada sam htio sve da srušim.Ipak sam pomislio da taj zid može nositi neko skriveno značenje te da ne treba da ga srušim. Sjeo sam na jednu drvenu kocku koja se našla tu te promislio šta sada da uradim. Gledao sam u kutije koje su netaknute čekale u ćošku ispod tog zida. Nikada ih nisam ni pogledao, a nije me ni zanimao njihov sadržaj. Prišao sam im te zavirio unutra. Tu su bile stare slike nekog čovjeka, pretpostavljam moga djeda kog baš nisam ni poznavao.Osim toga bilo je još slika raznih osoba vjerovatno članova familije. Međutim, osim toga ništa što bi mi pomoglo nisam mogao da nađem. Prilazeći zidu ponovno želim da ga uništim, ali zastajem lagano udarajući nogom o pod. U tom trenutku ispod sebe osjećam neki lagan zvuk kao da je dole šupljina. Međutim nije djelovala baš veliko. Laganim znakovima rukama pravim precizne pokrete režući kocku u zemlji da vidim šta je to. Unutra pronalazim kutiju sa nekim papirima. Lagano ih prelistavam nalazeći među njima i staru svesku koja podsjeća na neki dnevnik. Prelistavam stranicu po stranicu saznavajući, po tekstu, da je dnevnik pripadao mom djedu. Listao sam redom svaku stranicu međutim kada sam stigao do jedne blago rečeno sam se skamenio. Tada se moj život u potpunosti mijenja jer saznajem da moja majka zapravo nije bila čistokrvni Kaguya već ima i Uzumaki gena sa bakine strane. Tu tako nalazim neke informacije o onim lancima i saznajem da su oni zapravo jedna od tehnika Uzumaki klana. Tu dolazim do saznanja da sam i ja Uzumaki iako dolazim iz sela u kome su, bar kako sam do sada mislio, bile sve Kaguye. Da su oni poživjeli vjerovatno bi me majka uputila u to, ali nije bilo prilike. Svakako ja ću idalje držati prezime Kaguya koje dolaziod moga oca i još ću nastojati u tome da nađem one koji su učinili onu noć meni najgoru u životu.
Iako me to saznanje malo pogodilo brzo sam se pribrao i glasno uzvuknuo JA SAM UZUMAKI!! Zatim ustajem fino pospremajući sve one spise. Odnosim ih iz podruma i stavljam u posebnu fioku. Zatim odlazim do obližnje knjižare i kupujem knjigu koja govori o raznim klanovima. Vraćam se kući i odmah nalazim Uzumaki klan. Saznajem dosta o onim lancima, ali i o drugim sposobnostima koje ću trebati da izučim ovih dana. Nakon što sam se pribrao i shvatio sve još me kopkalo šta piše na onom zidu, ali sam se pribrao, smirio glavu i napokon legao malo da odmorim s obzirom da je skoro pao mrak koliko sam ostao u podrumu. Ležeći kroz glavu mi je samo prolazila misao "ja sam uzumaki..." Sa tim mislima uspijevam da zaspem.
#card1346