Nakon neuspele misije u vulkanu Kasai Yama, lutao sam svetom ne bi li skupio informacije o trećoj Seiki kocki. Dok sam se oporavljao i sabirao misli, stigla je vest od jednog špijuna iz susednog sela. Informacija je bila da se u blizini obale, krijumčari kriju na starom, napuštenom brodu, i da su se pojavile glasine kako upravo oni poseduju sledeću Seiki kocku. Njihove aktivnosti su privukle pažnju jer su neprestano pokušavali da preprodaju retke i moćne artefakte.
Put do obale bio je dug i težak, ali sam bio odlučan da dođem do cilja. Kada sam stigao, video sam stari brod vezan za malu, zapuštenu luku. Njegovi trupci su bili prekriveni algama, a daske su škripale pod pritiskom talasa. Bila je to savršena lokacija za krijumčare – izolovana i zaboravljena od svih.
Kada sam zakoračio na brod, osjetio sam hladan vetar koji je nosio miris soli i truleži. Hodnici su bili mračni i uski, a svaki šum je odjekivao jezivo. Dok sam se kretao dalje, čuo sam korake i prigušene glasove kako dolaze iz dubine broda. Spremio sam se za borbu, svestan da krijumčari neće lako predati svoj dragoceni plijen. Uradio sam znake rukama i senju šuma pocepala je brod na bezbroj sitnih detalja. Brzo ispred mene našao se jedan od krijumčara. Korenje je poletelo na njega pokušavajući tako da ga pogodim.
#card1219 #card1214
Dmg 600.